Atac sălbatic asupra mamei: i-a tăiat cu drujba două coaste şi i-a perforat plămânul

miercuri, 16 martie 2022, 02:50
3 MIN
 Atac sălbatic asupra mamei: i-a tăiat cu drujba două coaste şi i-a perforat plămânul

Un sătean din Dagâţa şi-a atacat mama cu drujba din cauza unei uşi proaspăt montate. A încercat ulterior să explice că pornise drujba în joacă şi că nu era obişnuit cu ea, totul fiind un accident, dar afirmaţiile sale nu au fost considerate credibilie. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor. Victima a refuzat să se constituie parte civilă şi nici nu s-a prezentat la proces, dar a cerut să nu-şi mai vadă fiul în ochi. Cel puţin câţiva ani aşa şi va fi.

În vârstă de 42 de ani, Ion Sărluceanu a lucrat în construcţii, iar din 2020 se pensionase pe caz de boală, suferind de ciroză. O vreme mai locuise la surorile sale, la Bucureşti, având grijă de copiii acestora şi lucrând ocazional, dar anul trecut s-a întors în satul Mănăstirea, la mama sa. În pofida bolii, continua să consume frecvent alcool, situaţii în care devenea recalcitrant şi imprevizibil. Pe 16 noiembrie anul trecut, Sărluceanu începuse să sape o groapă în grădină, ajutat de mama sa care căra pământul, pentru a amenaja o toaletă. De la prânz, bărbatul a început să consume ţuică, împreună cu mama sa, bând în total peste 2 litri. După-amiază, a plecat prin sat.

Între timp, la mama sa a venit fratele mai mare al lui Sărluceanu, care a montat o uşă nouă, ajutat de fiul său. Spre seară, cei doi au plecat, la scurt timp Sărluceanu întorcându-se acasă. În stare de ebrietate fiind, el s-a arătat nemulţumit de felul în care fratele său montase uşa. În plus, auzise că mama sa intenţionează să-i cedeze fratelui o fâşie de teren de un metru lăţime, între cele două gospodării. A fost suficient pentru ca Sărluceanu să iasă din casă pentru a se duce până la magazie, de unde s-a întors cu drujba. A pornit-o şi s-a îndreptat spre mama sa. Femeia a ridicat braţele pentru a se apăra, iar fiul său a făcut o mişcare de întoarcere cu drujba ţinută la nivelul şoldului, cu lama în sus, tăindu-şi mama în partea stângă a pieptului. S-a oprit totuşi, imediat ce femeia a început să ţipe. A ieşit din casă tocmai când, alarmat de strigăte, unul dintre nepoţii bătrânei venea să vadă ce s-a întâmplat.

Băiatul a sunat imediat la 112, anunţând că bunica sa a fost ucisă şi solicitând o ambulanţă şi o maşină de poliţie. Din cauza stării sale de agitaţie, operatorul de la 112 şi ofiţerul de serviciu al Poliţiei l-au înţeles cu greu, ceea ce a întârziat intervenţia. Totuşi, viaţa femeii a fost salvată. Două coaste îi fuseseră secţionate de lanţul drujbei şi suferise o perforaţie a plămânului. În faţa instanţei, Sărluceanu şi-a mărturisit faptele în întregime. Ca urmare, procesul său nu a durat mult, terminându-se în mai puţin de o lună. Bărbatul a fost condamnat luni la 5 ani de închisoare. După eliberare, el nu va mai avea dreptul să se apropie de mama sa timp de 2 ani. Magistraţii Tribunalului au dispus şi confiscarea drujbei folosite ca armă, în folosul statului. 

Comentarii