De Business

Punem punctul pe știi

Autostrăzile prin PNRR nu vor fi cu taxă. Cum se va calcula noua rovinietă

luni, 07 iunie 2021, 21:09
1 MIN
 Autostrăzile prin PNRR nu vor fi cu taxă. Cum se va calcula noua rovinietă

Taxa de rovinietă nu se va schimba pentru autoturisme, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Traficul greu trebuie taxat însă altfel, după distanță si nu după timp, susține ministrul, care avansează ca temen de finalizare pentru ”o nouă taxare corectă” finalul lui 2023.

”Cei care folosesc mai mult drumul trebuie să plătească mai mult. Nu vrem să lovim în transportatori. Vom gândi o taxare pe distanță și nu pe timp, iar asta ar putea să însemne chiar sume mai mici pentru anumiți transportatori. Vom avea în vedere poluarea, distrugerea drumurilor așa încât să avem o taxă cât mai echitabilă”, spune Drulă la Digi 24.

CITESTE SI: Autostrăzile PNRR: Ocolire obligatorie la intrarea în judeţul Iași

Acesta mai spune că autostrăzile care vor fi construite din banii veniți prin PNRR (n.r. – tronsoane din A7 şi A8) nu vor fi cu taxă spunând că plata vine prin rovignetă în cadrul autoturismelor și prin plata la distanță pentru traficul greu. ”Am ales proiecte cu termen realist de finanțare până în 2026. Vor fi aproximativ 3.000 de stații electrice de încărcare și vor fi bariere forestiere ca în Austria sau Germania”, spune Drulă.

 

Comentarii