Avantajele achiziționării de obiecte second-hand: de la sustenabilitate la educație financiară (P)

marți, 22 noiembrie 2022, 09:20
3 MIN
 Avantajele achiziționării de obiecte second-hand: de la sustenabilitate la educație financiară (P)

Cu achiziția de obiecte second-hand nu se identifică orice persoană, însă avantajele pe care le oferă această modalitate de a avea toate lucrurile necesare sunt considerabile. De la sustenabilitate la educația financiară pe care o poți face inclusiv copiilor prin exemplul personal, achiziția de obiecte second-hand aduce cu sine numeroase beneficii.

O alegere ecologică 

Ideea de achiziție a unor articole second-hand aduce cu sine ideea unei alegeri ecologice. Sustenabilitatea este unul dintre primele aspecte legate de achiziția de obiecte la mâna a doua, oricare ar fi aceste produse: articole de vestimentație sau de mobilier, electronice sau mașini și multe altele. 

Un obiect pus în vânzare pe site-uri precum Offero le permite potențialilor cumpărători să îl aleagă în defavoarea unui obiect nou, iar prin reutilizare se fac economii mari ale resurselor necesare fabricării acestuia din urmă. 

De asemenea, este vorba despre împuținarea deșeurilor, iar prin reutilizare este vorba de economii la dublu și salvare a planetei…tot la dublu. Din acest punct de vedere, achiziția de articole second-hand reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de a face alegeri sustenabile. 

Achiziția de articole second-hand poate însemna solidaritate 

Gândește-te doar câte locuri de muncă pot fi create prin existența unor magazine de mâna a doua fizice sau online. Trierea articolelor, curățarea și vânzarea lor, precum și menținerea unei relații cu clienții, toate acestea au nevoie de personal, iar crearea de locuri de muncă în acest sens reprezintă un alt avantaj pe care îl oferă existența magazinelor cu articole second-hand. 

Articolele second-hand au în spate o istorie

În articolele second-hand îți poți regăsi trecutul. Vechiul model de tricou pe care l-ai purtat cu drag și care a ieșit din colecțiile noi de articole vestimentare, jucăria dragă care ți-a fost partener de joacă atunci când erai mic sau serviciul de cafea al bunicii care îți creează amintiri frumoase și pe care l-ai îndrăgit pentru estetica și funcționalitatea sa, toate acestea pot fi achiziționate doar la mâna a doua. 

Fiecare obiect de mâna a doua ascunde în spate o istorie care te așteaptă să o descoperi, iar dacă ești genul de persoană care pune preț pe valoarea sentimentală a lucrurilor, atunci această modalitate de achiziție este, cu siguranță, potrivită și pentru tine. 

Educația financiară poate începe cu achiziția de obiecte second-hand 

Atunci când dorești să îi prezinți copilului tău aspecte legate de educația financiară, oferă-i exemple și bune practici legate de vânzarea și achiziția de articole second-hand. Explică-i că economiile de bani pe care le poate face astfel sunt mari, iar lucrurilor deja folosite le poate prelungi existența într-un mod personalizat. 

Astăzi, poți cumpăra la mâna a doua orice articol, de la haine la pantofi, de la bijuterii la cărți, de la jucării la obiecte electronice sau electrocasnice. Poți porni în căutarea acelor obiecte de care ai nevoie și pe piața second-hand, iar dacă le descoperi pe acelea care se regăsesc într-o stare foarte bună, atunci achiziția va fi cu adevărat profitabilă. Explică-i copilului tău că o astfel de alegere îl poate ajuta să economisească personal bani, dar poate ajuta și la obținerea de economii la scară largă, fiind vorba de cheltuieli mari de producție în cazul fiecărui articol nou pe care este nevoie să îl achiziționezi. 

Comentarii