De Business

Punem punctul pe știi

Avertisment: Distanțarea socială va face să se încheie era zborurilor ieftine

miercuri, 22 aprilie 2020, 18:54
1 MIN
 Avertisment: Distanțarea socială va face să se încheie era zborurilor ieftine

Zilele călătoriilor ieftine cu avionul se vor încheia dacă pandemia de covid-19 va obliga companiile aeriene să aplice măsuri de distanțare fizică în aeronave, scrie The Guardian, preluat de hotnews.ro.

Alexandre de Juniac, directorul general al International Air Transport Association (IATA) a spus că dacă guvernele vor da acest ordin, o treime din locuri vor rămâne goale și companiile vor trebui să mărească prețurile biletelor cu 50% sau să dea faliment.

„Dacă zbori la aceleași prețuri, vânzând bilete la același preț mediu ca înainte, pierzi sume uriașe, așa că este imposibil pentru orice companie, mai ales low cost; sau mărești prețurile cu cel puțin 50% și ești capabil să zbori cu un profit minim. Aceasta înseamnă că, dacă se impune distanțarea socială, călătoriile ieftine s-au dus”.

IATA a spus că zborurile interne au scăzut cu 70% de la începutul lui ianuarie din cauza pandemiei și a avertizat că revenirea globală va fi lentă. În timp ce rutele interne se vor relua mai curând decît cele lungi, încrederea scăzută a consumatorilor în contextul temerilor de recesiune va fi nefavorabilă unei reveniri rapide, a spus Brian Pearce, economistul-șef al IATA.

Comentarii