Baronul Buzatu a nimerit marţi la un complet unde era şi soţul procuroarei şefe a DNA. Acesta s-a abţinut în dosar (VIDEO)

joi, 28 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Baronul Buzatu a nimerit marţi la un complet unde era şi soţul procuroarei şefe a DNA. Acesta s-a abţinut în dosar (VIDEO)

Soarta președintelui Consiliului Județean Vaslui va fi decisă astăzi de magistrații Curții de Apel. Judecătorii au amânat ieri dezbaterea contestațiilor depuse de Dumitru Buzatu și de expertul Radu Judele la deciziile de arestare preventivă pentru 30 de zile pronunțate de Tribunalul Vaslui.

Buzatu și Judele au fost arestați duminică la solicitarea DNA, primul fiind acuzat de luarea unei mite de 1,25 milioane lei, iar al doilea, de 714.000 lei de la un om de afaceri vasluian. Buzatu urma să-i asigure decontarea lucrărilor efectuate la un drum județean din Vaslui. Judele ar fi urmat să dea un raport favorabil expertizei tehnice efectuate asupra drumului și să intervină pe lângă conducerea CJ Vaslui pentru decontarea lucrărilor.

Contestațiile la măsura arestării ar fi trebuit să fie judecate marți. Dezbaterile au fost amânate pentru ziua de ieri, întrucât judecătorul Adrian Chiriac s-a abținut. El este soțul procuroarei Cristina Chiriac, care a instrumentat dosarul. La termenul de ieri, avocații apărării au solicitat amânarea, pentru a putea analiza dosarul întocmit de DNA. Avocatul Daniel Atasiei a reclamat faptul că nu i se acordase acces la probele strânse de procurori, contestația sa neputând astfel avea acoperire în fapt și în drept. „Singurele probe pe care le-am văzut au fost cele scurse pe căi neștiute în presă. Instanța a încuviințat amânarea. Deocamdată, Ministerul Public (procurorii, n.r.) a încheiat în avantaj. Suntem în repriza a doua și încercăm să câștigăm acest meci, dar și un egal ar fi de ajuns”, a declarat Atasiei. 

Comentarii