De Business

Punem punctul pe știi

Birourile open-space ar putea deveni istorie din cauza pandemiei. Afaceri date peste cap

sâmbătă, 29 august 2020, 11:03
2 MIN
 Birourile open-space ar putea deveni istorie din cauza pandemiei. Afaceri date peste cap

Munca de acasă afectează și piața de birouri, o piață de aproximativ 700 de milioane de euro pe an în România. Unele dintre ele au rămas acum goale, iar proiectele de milioane de euro aflate în construcție sunt sub semnul întrebării acum.

Cea mai populară, dar și cea mai eficientă metodă de amenajare a spațiilor de birouri ar putea să devină istorie din cauza nevoii de distanțare fizică și protecție sanitară.

Multe companii au ales să amenajeze spațiul de lucru ca un spațiu deschis, fără bariere, unde angajații să poată comunica rapid și ușor, totul pentru o productivitate cât mai mare. Acum, astfel de spații vor fi reconfigurate spune arhitectul Florin Enache.

În loc de o sală mare unde toată lumea muncea „la vedere” am putea avea birouri sau spații mici, individuale, eventual separate cu plexiglas sau alte metode prin care angajații să stea la distanță unii de alții. Iar asta nu face decât să îngreuneze munca și eficiența scade.

Florin Enache, arhitect: ”Vom vedea foarte multe transformări în zona clădirilor de birouri. Sunt multe planuri de business date peste cap. În acest moment este o presiune foarte mare pe spațiile cu chirie. Unii au închis pur și simplu, alții care stăteau cu chirie au plecat. Vedem că am trecut pe perioada de frică, oamenii s-au obișnuit cu masca, însă vom vedea niște transformări pe care nu le-ar fi bănuit nimeni. Birourile așa cum le știm, care de cele mai multe ori deveniseră open-space și foarte eficiente economic, se vor schimba”.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii