Biserica Ortodoxă, la cântatul cocoşului

vineri, 12 octombrie 2018, 01:48
1 MIN
 Biserica Ortodoxă, la cântatul cocoşului

Ce bine seamănă BOR cu PSD!

Două zile de referendum, mobilizarea armatelor de pesedişti de pretutindeni (inclusiv din PNL, PMP şi ALDE!), ameninţările popilor, fur­tişagurile à la Dragnea din secţii etc. nu au fost suficiente pentru modificarea definiţiei familiei din Constituţie. S-ar zice că homosexualii au învins penalii! Aşa mare ruşine nu au mai trăit popii de când li se dărâmau bisericile, iar unii dintre ei mulţumeau PCR pentru că îi sco­tea de urechi din obscurantism! Pe urmă, cei fără coloană ciripeau de bucurie! Unde trebuia.

Lovitura este cu atât mai dramatică pentru BOR cu cât biserica se laudă constant că este instituţia în care românii au cea mai mare încredere. Dar căsătoria dintre toxicul Liviu Dragnea şi BOR i-a făcut pe enoriaşi să privească dacă nu indignaţi atunci indiferenţi desfăşurarea de forţe din 6-7 octombrie. Nu redefinirea conceptului de familie este problema care răvăşeşte România, ci impostura clasei politice. (Să ne aducem aminte că referendumul privind reducerea numărului trântorilor de parlamentari a fost validat, dar coruptul PSD nu a respectat decizia poporului!). De altfel, probabil jumătate dintre cei care au votat în week-end „da“ nici nu ştiau despre ce era vorba. Unii credeau că vor primi pensii mai mari, alţii că li se vor întoarce copiii acasă.

Şi PSD iese groaznic de şifonat din această aventură. Gândit ca un exerciţiu de imagine, ca o recapitulare înaintea exa­menelor electorale de anul viitor, ca o perdea de fum în spatele căreia să mai tragă nişte tunuri, referendumul a demonstrat că pesediştii nu reprezintă deloc ceea ce vor ei să pară. Un partid urmat fără crâcnire de naivi, de bătrâni, de categoriile sociale şantajabile. Iată că PSD poate fi foarte uşor învins. Pentru cine bat clopotele, Livică?

Ca şi PSD, BOR nu a pregătit referendumul în mod sincer, din timp, alocând milioane de euro din averea-i uriaşă pentru a construi sute de maternităţi, creşe, grădiniţe, şcoli, absolut gratuite, care să contribuie inclusiv la creş­terea natalităţii. Dimpotrivă, a cântat mieros, dar fals, familia tradi­ţională în care dacă bărbatul îşi bate măr nevasta, corecţia se întâmplă întotdeauna din vina femeii, care nu-l iubeşte suficient. Capul familiei nu greşeşte niciodată! Iar, în România, violenţa împotriva femeii rămâne o boală greu de vindecat taman din pricina „tradiţiei“.

Ca şi BOR, PSD a refuzat orice fel de dezbatere autentică, proclamând un singur adevăr, mizând ca de fiecare dată pe lipsa de informaţii a cetăţenilor. Europa civilizată, care s-a confruntat ea însăşi cu astfel de schimbări, dar în urmă cu decenii, nu s-a transformat în Sodoma şi nici nu a fost nimicită de Iahve. Dimpotrivă, este teritoriul spre care se îndreaptă plini de speranţă într-o viaţă mai bună milioane de români, prea scârbiţi de ipocrizia sau prostia unora ca Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu şi ceilalţi.

Din păcate de data asta, eşecul clar al plebiscitului mai arată ceva: catastrofa demografică care afectează România. Nu mai suntem de mult 18,9 milioane de electori, dar haosul din societatea ro­mânească se reflectă inclusiv în imposibilitatea de a derula un recensământ exact. Nu ştim câţi mai suntem în ţară, nu ştim câţi au părăsit plaiurile mioritice. Scăderea – în 2013, tot de către PSD -, a pragului de participare necesar validării unui referendum de la 50% (cum ar fi corect) la 30% (care cam aduce a şmenuială) s-a bazat şi pe conştientizarea acestei realităţi drama­tice. Suntem din ce în ce mai puţini, însă nu pricina homosexualilor! Nu definiţiile trebuie modificate!  

Însănătoşirea României nu se va realiza niciodată una spunând şi alta făcând, precum procedează PSD şi BOR. Dimpotrivă, românii au nevoie să descopere în cei care-i conduc modele de bun simţ, de patrioţi, de oameni adevăraţi, capabili să ducă la capăt proiecte grandioase. |ştia de azi ştiu doar să fure şi să cerşească. Cu fiecare an care trece, se confirmă faptul că BOR şi PSD (înţeles ca tot ce are mai mizerabil clasa politică) sunt piedici în calea emancipării acestui popor simplu de ţărani mereu păcăliţi de penali şi burtoşi.

Comentarii