Bombiţa bombiţelor politichiei ieşene: madama va intra în luptă?

miercuri, 01 iulie 2020, 01:50
3 MIN
 Bombiţa bombiţelor politichiei ieşene: madama va intra în luptă?

Ultimele informaţii din partidoiul ieşen zic că am putea asista cât de curând la o mare rocadă în privinţa candidaţilor la alegerile locale, stimaţi telespectatori. 

Ar fi vorba, zice-se, de înlocuirea evroparlamentarului Stetoscop (zis şi Libelulă, jumătate om, jumătate altceva) din postura de alergător în cursă cu Peni Hill, pe motiv că ar fi unele indicii că acesta, având deja leafă babană acolo, ar fi tentat de un blătuleţ în campanie. Iar partidoiul ieşean, cum se ştie, nu că ar ţinţi neapărat o victorie, că asta e greu, dar o maximizare a numărul de mandate în rândul conţilierilor, asta musai. Iar pentru asta, zice-se că nea Măricel are de gând să îl înlocuiască pe Libelulă cu, atenţiune-atenţiune: madama cu Camelii.

Motivele ar ţine, zice-se, şi de poziţionarea în sondaje, unde madama cică s-ar afla pe un interesant trend de creştere. Cât, ce, cum? Ia’n daţi voi foaia, ca să aflaţi mai multe vrute şi nevrute din pulsuleţul următor!

Să râdem cu Stan şi Bran de Bahlui!

Băbăeţ băă, ce-am mai râs ieri şi-am mai trântit basca de bătătură până i-a sărit fundul ăla cu ţumburuc, nu alta, după ce amicul Archibald Tănase ne-a arătat un sondaj de râsul curcilor, al gobăilor, al buhailor şi altot orătănii, publicat în gazeta şantajiştilor, unul la care nu vă sfătuim să vă uitaţi, că s-o mai rupe ceva în voi de la atâta hâială şi râs.

Că-i meşterit pe genunchi, de oameni habarnişti total în ale sociologiei, cu liceu la seral, asta se vede din avion. De unde vine însă acesta, servit lui Ghihocel cel puţintel (la glagorie), haideţi că vorbim pe larg mai spre final. Până atuncea, am zis că e bine totuşi să fiţi informaţi în domeniu şi să aflaţi rezultatele pe bune ale unui sondaj făcut mai profi în târg. Iar aicea, din ce am aflat pe surse, procentele stau cam aşa: Libelulă – 17% cu trend de scădere rapidă; madama cu Camelii – 16% cu trend de creştere; Todorel – 8%; şi, cu voia dumneavoastră ultimul pe listă (şi cu căciula-n mână), Electricianul şăf – 3%.

De aici şi rocada de care vorbeam mai sus, cu madama. În fine, să revenim: la auzul cifrelor ăstora, zice-se că Electricianul, în calitatea lui de şăf pe muniţip, şi în postura de a trage partidoiul în jos de la 20%, cică s-a curentat pe loc la trei optzeci, a simţit pericolul şi, dimpreună cu Ghihocel cel puţintel (la glagorie) dar multicel (la burdihan), ar fi socotit ei că mai bine ies înainte cu o făcătură pe piaţă, ca să încerce să-l mai tempereze pe Măricel, şeful de la judeţ, ce nu vrea să-i mai pună pe oamenii celor doi pe listele de conţilieri, că trag partidoiul în jos. De unde şi morala: dacă tensiune pe fir nu e, nimic nu e…

PS: Iacătă că ni s-a terminat spaţiul pe azi şi n-am mai apucat să vorovăim şi despre procentele celorlalte formaţiuni şi lideri ai politichiei locale. Staţi deci pe fază, că noi aducem mâine nulul, cu tot cu procente! Să vedeţi ce flamă mare face…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii