De Sănătate

Punem punctul pe știi

Cabinet ORL în Iași – Dr. Adrian Avasiloaiei (P)

marți, 21 iunie 2022, 11:31
3 MIN
 Cabinet ORL în Iași – Dr. Adrian Avasiloaiei (P)

Specialistul ORL este un medic care tratează nasul, gâtul și urechile. Calificarea sa înglobează ansamblul unor structuri și organele ale capului și gâtului, cu excepția creierului și ochilor.

Este un bun cunoscător a afecțiunilor acestor organe și a practicilor de examinare care permit stabilirea unui diagnostic precis. Medicul ORL tratează problemele virale, bacteriane, congenitale și pe cele ce au alte cauze. Acesta dispune de diferite dispozitive și tehnici ce îl ajută să pună în practică cunoștințele și să aducă confort pacienților.. 

Un astfel de medic este Dr.Adrian Avasiloaiei. Drept urmare, atunci când mergi pentru prima dată la un consult Orliasi.ro nu va trebui să îți faci griji deoarece te vei afla pe mâini bune.

Consultația, primordială pentru a găsi originea și remediul afecțiunii de care suferi

Atunci când pășești în cabinetul unui medic ORL, acesta nu îți va prescrie direct un tratament medicamentos, va căuta întâi să îți pună un diagnostic corect și precis. Acest prim consult constă în chestionarea pacientului cu privire la durerile sau simptomele pe care le prezintă, frecvența și intensitatea acestora. Medicul ORL va ține cont de istoricul medical al pacientului dar și de eventualele afecțiuni de care suferă membrii familiei.

După, va efectua un examen aprofundat pentru a determina problema. Altfel spus, va efectua o serie de teste precum audiometrie sau otoscopie pentru a depista eventuale tulburări de auz. În funcție de situație, ar putea efectua o rinofibroscopie sau o sinuscopie. La toate acestea se pot adăuga examene de laringoscopie directă și indirectă pentru a examina starea gâtului pacientului.

În urma efectuării tuturor testelor necesare, medicul ORL va putea recomanda examene suplimentare precum o radiologie. Acesta cunoaște cel mai bine suferințele din sfera ORL și este în măsură să îți prescrie tratamentul medicamentos adecvat.

Detectarea problemelor la copii, adulți sau la persoanele în vârstă

Copilul are un sistem imunitar vulnerabil. Este adesea cel mai afectat de toate aceste afecțiuni din sfera ORL: sinuzită, otită, laringită, faringită, etc. Poate în egală măsură suferi de otite repetitive, de dureri persistente sau de probleme cu auzul. Toate aceste patologii vor fi determinate la nivelul urechilor. Apoi la nivelul nasului și sinusului mai pot exista alergii, pierderea mirosului și sinuzite repetitive. Anginele și anomaliile ganglionilor sunt în egală măsură afecțiuni capabile să afecteze gâtul și laringele.

Toate aceste patologii se agravează dacă nu se iau măsurile necesare din timp. Medicul pediatru îți va recomanda fără îndoială consultarea unui medic ORL.

Atunci când un adult are nevoie de un medic ORL va avea posibilitatea să afle patologia de care suferă. Cu alte cuvinte, adulții și persoanele în vârstă vor afla mai multe informații cu privire la starea lor de sănătate. Aceste patologii sunt cel mai adesea aflate în strânsă legătură cu fumatul și cu consumul de alcool. Mai apoi, un alt factor de risc este expunerea regulată și prelungită la zgomote puternice.

În plus, în cazul unui adult sau unei persoane în vârstă există și riscul pierderii auzului, apariția unor alergii sau apariția unor ganglioni. Aceste afecțiuni pot avea drept principală cauză vârsta, înaintarea în vârstă. 

În momentul în care simți o durere  neobișnuită la nivelul sferei ORL, consultarea unui medic ORL este cea mai bună soluție. Este singurul specialist care deține puterea de a diagnostica corect o afecțiune și de a oferi un tratament adecvat.

Comentarii