Când vom putea merge de la Iaşi la Suceava prin Coarnele Caprei?

joi, 12 iulie 2018, 01:50
2 MIN
 Când vom putea merge de la Iaşi la Suceava prin Coarnele Caprei?

CJ caută să angajeze un auditor pentru proiectarea modernizării drumurilor judeţene de pe Axa Iaşi – Suceava. Când este prevăzută finalizarea lucrărilor?

Pe fondul derulării contractului pentru proiectarea lucrărilor, Consiliul Judeţean Iaşi caută să angajeze servicii de audit care să asiste parcursul modernizării Axei Rutiere Strategice 1 Iaşi – Suceava, prin Focuri – Cotnari – Lespezi. „Obiectul principal al contractului este prestarea serviciilor de audit financiar pentru realizarea obiectivului de investiţii (menţionat) la un nivel calitativ superior şi în concordanţă cu prevederile legislaţiei în vigoare“, precizează anunţul afişat ieri pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Practic, se vor întocmi rapoarte de audit la fiecare cerere de rambursare şi un raport final de audit la finalizarea proiectului, raport care va cuprinde toate cererile de rambursare verificate până la acea dată. Ofertele pot fi depuse până la sfârşitul lunii în curs, iar durata contractului este de 32 de luni din momentul semnării lui. Acesta este şi termenul de finalizare a lucrărilor la viitoarea Axă rutieră.

Amintim că, la mijlocul lunii mai, Consiliul Judeţean Iaşi şi firma clujeană NV Construct au semnat contractul de proiectare a lucrărilor. Valoarea contractului este de 2,1 milioane de lei, iar proiectantul are la dispoziţie 120 de zile, respectiv până în septembrie, ca să termine şi să predea documentaţia. Întregul proiect – care prevede reabilitarea, până în mai 2021, a aproape 170 km de drum de pe teritoriul judeţelor Iaşi (92 km) şi Suceava – presupune alocarea a aproape 73 de milioane de euro: 58 de mi­lioane reprezintă fonduri europene, iar aproximativ 9 milioane de euro vin de la bugetul de stat. Restul de 6 milioane vine de la cele două administraţii judeţene. În judeţul Iaşi, axa trece prin comunele Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cot­nari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi şi Sireţel. 

Comentarii