Cantonament ca la mama acasă

joi, 23 decembrie 2021, 02:43
2 MIN
 Cantonament  ca la mama acasă

 

Poli va sta în Iaşi toată perioada de iarnă

 

Intrată în vacanţă pe 9 decembrie, Politehnica Iaşi a creionat programul din startul anului viitor. Principalul reper stabilit a fost locul în care va avea loc pregătirea centralizată. Deşi pe piaţă au fost lansate mai multe variante, unele chiar năstruşnice, până la urmă s-a ajuns la înţeleapta decizie ca Stadionul “Emil Alexandrescu” să fie cartierul general al cantonamentului de iarnă. Principalul argument al renunţării la ideea de a se merge la munte sau în străinătate pentru o perioadă centralizată a fost cel financiar. Cum Poli are şanse pur teoretice de a mai prinde play-off-ul, pentru atacarea unui obiectiv minimal, aşa cum e menţinerea în Liga a II-a, Iaşul nu va mai cheltui bani inutil, mai ales că, foarte probabil, va mai juca doar nouă meciuri în sezonul 2021-2022: trei în sezonul regulat şi şase în play-out. Reamintim, formaţia pregătită de Costel Enache, care nu a făcut cantonament nici în vară, iernează pe locul XII, cu un punct peste poziţia a XV-a, care duce la barajul de retrogradare în Liga a III-a. Ocupanta locului VI, ultimul care asigură calificarea în play-off, are şapte puuncte mai multe decât trupa din Copou.

De altfel, principala preocupare a Politehnicii în sezonul de primăvară s-a anunţat a fi economia, pentru ca în vara viitoare clubul să aibă resurse consistente pentru atacarea promovării în stagiunea 2022-2023. Asta mai ales că în sezonul de toamnă a fost multă risipă, Iaşul cheltuind circa 700 000 de euro, buget cu care unele formaţii se descurcă un an întreg.

Până la reluarea pregătirilor, prevăzută a avea loc pe 10 ianuarie, Poli desfăşoară în această perioadă sesiuni săptămânale de antrenamente online. În plus, fiecare jucător a primit un program special pentru perioada de vacanţă, care să-l ajute la păstrarea unui tonus bun şi o intrare rapidă în ritm în momentul reluării pregătirilor, după vacanţa de o lună.

Liga a II-a de fotbal se va relua în jurul datei de 26 februarie, când sunt programate partidele din etapa a XVII-a, antepenultima a sezonului regulat.

Comentarii