De Business

Punem punctul pe știi

Cardul de credit Apple s-a lansat oficial în SUA

miercuri, 21 august 2019, 15:21
1 MIN
 Cardul de credit Apple s-a lansat oficial în SUA

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, a intrat oficial în piaţa cardurilor de credite printr-un prim produs lansat în parteneriat cu gigantul Apple.

Cardul virtual de credit, care s-a lansat oficial pentru toţi clienţii americani, este o permieră atât pentru Goldman, cât şi pentru Apple care a făcut un pas curajos în piaţa servicilor financiare.

Prima încercare a gigantului Apple de a intra în piaţa serviciilor financiare către consumatori include un card de credit – care există şi în format fizic, este alb, minimalist în design şi lipsit de cele 16 cifre care se găsesc de obicei pe carduri – însă Apple vrea de fapt ca utilizatorii să folosească iPhone-urile şi Apple Watch-urile pentru a plăti.

Cardul fizic este irelevant chiar şi pentru Apple, iar acest lucru se vede din strategia prin care vrea să încurajeze clienţii să nu îl folosească. Practic, utilizatorii primesc cash back de 1% pe tranzacţiile efectuate direct cu cardul, versus 2% pentru tranzacţiile efectuate prin sistemul de plăţi Apple Pay şi chiar 3% pentru achiziţiile Apple, inclusiv plăţile în App Store.

zf.ro

Comentarii