Care-i faza cu filmul ăla românesc care a luat Ursul de Aur? ATENȚIE! LIMBAJ LICENȚIOS

joi, 01 martie 2018, 13:30
2 MIN
 Care-i faza cu filmul ăla românesc care a luat Ursul de Aur? ATENȚIE! LIMBAJ LICENȚIOS

Filmul „Nu mă atinge-mă / Touch Me Not” a stârnit numeroase controverse în spațiul public. În timp ce unii consideră că lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie este o capodoperă, dovadă fiind câștigarea trofeului Ursul de Aur, alții susțin contrariul fiind oripilați atât de subiectul filmului, cât și de interpretare. Bloggerul Ovidiu Eftimie vine cu o ”a treia variantă”, ajutându-se de o operă de a lui Brâncuși comparată cu un falus. 

”Dacă nu ați fost decedați în ultimele două zile e imposibil să nu fi auzit că iar noi, românii, am câștigat un premiu la filme, exact la redutabilul festival care dă Ursul de Aur. Noi l-am luat, fraților, de fapt o româncă, dar tot al nostru e trofeul. După primele două revelioane de bucurie a venit și vestea proastă: filmul e cam de artă, așa, avangadă sau ce c***t, e nasol subiectul și nu prea ne place”, începe  Ovidiu Eftimie pe blogul său personal..

”…..Avem varianta să acceptăm că acel film e o chestie de super-artă și să ne-o asumăm ca atare ori să urlăm că este un c***t și n-ar mai trebui să arătăm c***t în public. Opinia publică este pusă să decidă și decizia este una grea că, în definitiv, e un film cu handicapați care fac sex sau ceva de genul ăsta.

….Există însă și o a treia cale, stimați conaționali, cea care ne va permite să abordăm acest moment cu relaxare, curiozitate și chiar mândrie. Ei bine, eu cred că asistăm la un nou moment Brâncuși.

….. În 1920 Brâncuși, primul român campion mondial la cultură, a expus o p**ă aurie la Pavilionul Inocenților din Paris și a zis: „Asta-i artă, se numește prințesa X”. Șefu galeriei (unu Matisse) l-a dat afară dar ă hero was born. Acea p***ă este acum la Muzeul de Artă de Philadephia. Dup-aia Brâncuși a făcut ce-a vrut, câștigase la artă, că oamenii au fost puși în fața unei decizii la fel de dificile: bă, ăsta ne-a arătat p***a sau cumva e artă? Și, decât să admită că cineva a fost atât de nebun cât să le arate p***a, au decis că e artă.”

Continuarea pe blogul lui Ovidiu Eftimie 

Mai multe informații despre film găsiți aici: Ursul de Aur pentru filmul "Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not" regizat de românca Adina Pintilie

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii