Carta Erasmus+ la Politehnică, valabilă până în 2027

luni, 29 martie 2021, 01:50
2 MIN
 Carta Erasmus+ la Politehnică, valabilă până în 2027

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” a primit Carta Universitară Erasmus (ECHE) din partea Comisiei Europene, putând astfel să continue şi să demareze noi proiecte de mobilităţi Erasmus+ pentru cadre didactice, studenţi sau personal administrativ până în 2027. 

Atribuirea cartei se face la solicitarea instituţiei de învăţământ superior, o dată la şapte ani, când începe un nou exerciţiu financiar al Uniunii Europene. În lipsa acestui document, o universitate nu se poate implica în niciun fel de program Erasmus+, nu poate primi studenţi, profesori şi personal administrativ de la universităţile partenere, chiar dacă are deja înţelegeri individuale semnate cu acestea în cadrul Erasmus+. În carta menită fiecărei universităţi se trasează cadrul general pe care trebuie să-l respecte toate activităţile de cooperare europeană şi internaţională pe care o universitate le poate desfăşura în cadrul programului.

„Programul ERASMUS+ a devenit mai incluziv în următoarea perioadă privind tipurile de proiecte. Unele finanţări sunt complementare proiectelor de cercetare la nivel european, sunt unele mai dezvoltate, care creează parteneriate strategice, alianţe între universităţi, proiecte pe tematici care vizează crearea unor modele de bună practică sau a unor centre de excelenţă. Ca universitate, ne dorim să fim în măsură să participăm la o gamă cât mai variată de proiecte aflate în portofoliul nostru”, a declarat prof.dr.ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale. Pentru a candida pentru Carta Universitară Erasmus instituţiile de învăţământ superior trebuie să aibă sediul într-una dintre statele membre ale Uniunii Europene sau dacă sunt ţări terţe asociate programului, precum Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Turcia, Macedonia de Nord şi Serbia.

Comentarii