Casa de modă a celebrului designer libanez Elie Saab, în ruină după explozia din Beirut

miercuri, 19 august 2020, 09:06
1 MIN
 Casa de modă a celebrului designer libanez Elie Saab, în ruină după explozia din Beirut

Casa designerului libanez Elie Saab a devenit una dintre imaginile emblematice pentru clădirile tradiţionale în ruină în urma exploziilor de acum două săptămâni din portul Beirutului.

Creatorul, cunoscut în lumea întreagă, este purtătorul de drapel în industria modei în Liban. Ellie Saab a îmbărcat-o pe ducesa de Cambridge, Kate Middleton, printre celebrităţile de pe lista lungă, alături de actriţele Halle Berry sau Helen Mirren care i-au purtat rochiile pe covorul roşu.

Eleganta sa casă de modă, cu vedere la strada principală din cartierul Gemmayze, era frecventată de staruri libaneze sau străine. Construcţia a fost complet distrusă de explozia din 4 august provocată, potrivit autorităţilor, de un incendiu la un depozit din port unde era stocată o cantitate uriaşă de nitrat de amoniu. Deflagraţia a distrus un întreg sector din Beirut, 170 de persoane fiind ucise şi 6.500 rănite.          

Faţada clădirii de la începutul secolului al XX-lea a fost spulberată, lăsând descoperit interiorul acestei bijuterii arhitecturale tradiţionale libaneze, care a supravieţuit războiului civil (1975-1990).

Designerul a cumpărat casa în 2006 şi a renovat-o. El a vrut să păstreze frumuseţea caselor tradiţionale, cu ferestrele în arc şi plafoane înalte, a declarat jurnalistul de modă Ali Jaffal.

news.ro

Comentarii