De Business

Punem punctul pe știi

Cât mai costă o coadă de dinozaur

joi, 18 ianuarie 2018, 16:09
2 MIN
 Cât mai costă o coadă de dinozaur

O coadă de dinozaur de 4 metri şi 180 de kilograme a fost vândută la licitaţie cu 1,8 milioane de pesos (96.774 de dolari) într-o operaţiune de ajutorare a persoanelor afectate de cutremurul din septembrie din Mexic, a informat Casa Morton.

Descoperită în Maroc, coada de Atlasaurus a fost scoasă la vânzare de Pietra Gallery, specializată în fosile şi achiziţionată de un cumpărător anonim, a declarat pentru EFE Kristina Velfu, responsabila cu presa a galeriei.

Cumpărătorul va dona 400.000 de pesos (21.505 de dolari) Fundaţiei Bancomer pentru reconstrucţia şcolilor avariate de seismele care au avut loc în statele mexicane Chiapas, Oaxaca, Morelos, México, Puebla şi Ciudad de México, a explicat ea.

Pe parcursul licitaţiei au fost prezentate diferite oferte pentru coada de dinozaur, dar vânzarea s-a încheiat sub valoarea sperată, cu puţin mai mult decât preţul de pornire.

Potrivit galeriei, coada de dinozaur a avut nevoie de între 200 şi 300 ore de muncă din partea paleontologilor marocani, care au curăţat şi a asamblat piesele într-un laborator din Utah, SUA.

Atlasaurus a primit numele de la muntele Atlas din Maroc având în vedere că primul exemplar al acestui dinozaur a fost descoperit în această regiune; numele său înseamnă 'Şopârlă din Atlas' şi putea ajunge să măsoare 18 metri lungime şi să cântărească 22 de tone.

Este vorba de prima licitaţie în care este vândută o fosilă de dinozaur în Mexic, a cărui legislaţie interzice vânzările de acest tip când fosilele sunt descoperite în ţară fiind considerate patrimoniu naţional. (Agerpres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii