Cât ne va costa zăpada următoarelor patru ierni

Contractul pentru dezăpezirea drumurilor judeţene a fost scos la licitaţie la o valoare estimată de peste 9 milioane de euro.

luni, 31 ianuarie 2022, 02:50
1 MIN
 Cât ne va costa zăpada următoarelor patru ierni

Viitorul acord-cadru pentru deszăpezirea drumurilor judeţene va avea o durată de patru ierni, în loc de două, cum era până acum. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a scos la licitaţie contractul, de la o valoare estimată de 46,6 milioane de lei (9,4 milioane de euro).

Aprecierea ofertelor se va face în funcţie de componenta financiară (90 la sută) şi de cea tehnică – respectiv perioada de mobilizare privind intervenţia utilajelor la cerere. Durata contractului, prevăzut să înceapă pe 1 noiembrie 2022 şi să se încheie pe 15 martie 2026, este de 1.231 de zile.

Printre cerinţele impuse în materie de dotări: 41 de autobasculante (dintre care 10 la cerere) dotate cu lamă/ plug şi răspânditor de material antiderapant, 12 autogredere, 6 autofreze, 6 încărcătoare frontale şi o automacara de minim 40 de tone. Ofertanţii se pot înscrie până pe 14 martie, câştigătorul urmând să fie desemnat cel târziu la mijlocul lunii iulie.

Comentarii