Cazul decesului după ce un bezmetic a intrat intenţionat cu maşina în grupul duşmanilor: zeci de ani de puşcărie

sâmbătă, 20 martie 2021, 02:53
2 MIN
 Cazul decesului după ce un bezmetic a intrat intenţionat cu maşina în grupul duşmanilor: zeci de ani de puşcărie

Trei dintre agresorii din maşină au primit câte 15 ani, în timp ce şoferul, doar 10 ani. Care au fost argumentele judecătorilor pentru a împărţi astfel vina crimei? 

Un conflict între două familii din Podu Iloaiei, tranşat în urmă cu patru ani cu bâta de baseball, secera şi cuţitul, a ajuns la punctul final. Magistraţii Curţii de Apel au menţinut sentinţa dată anul trecut de instanţa inferioară, lăsând pedepsele neschimbate.

Conflictul soldat cu moartea unuia dintre cei implicaţi a avut loc în seara zilei de 2 aprilie 2017. Aflat în conflict cu nişte consăteni din Scobâlţeni, Florin Pricop a intrat în plin cu maşina într-un grup de 7 persoane, printre care se aflau şi aceştia. Apoi, a coborât din maşină înarmat cu o bâtă de baseball, atacându-l pe unul dintre ei. Cei trei prieteni cu care Pricop se afla în maşină l-au susţinut, atacându-l pe vărul victimei. Lovit cu bâta, înjunghiat cu un cuţit şi tăiat cu o seceră, acesta avea să decedeze. Victima suferise 8 plăgi înjunghiate. Pe parcursul procesului, inculpaţii au susţinut că acţiunea lor a fost determinată de ameninţări pe care le-ar fi primis, variantă care nu a fost însă confirmată de martori. Afirmaţia că de fapt s-ar fi apărat a fost contrazisă de imaginile suprinse de camerele video din zonă. Faptul că cei patru erau înarmaţi a confirmat o dată în plus premeditarea faptei.

Pe parcursul anchetei, cea mai dificilă problemă a fost stabilirea exactă a acţiunilor fiecărui agresor şi determinarea gravităţii leziunilor provocate de fiecare. Trei agresori au fost condamnaţi pentru omor, la câte 15 ani de închisoare. Şoferul a fost condamnat la doar 10 ani de închisoare, în cazul lui confirmându-se doar tentativa de omor. Revizuirea sentinţei, cerută de Constantin Paul Tîrşu, unul dintre ucigaşi, a fost respinsă în ianuarie de Tribunal, iar de Curtea de Apel, luni.

Comentarii