Cazul preotului sinucigaş: conflictul deschis dintre soţia părintelui şi soacră, în instanţă

sâmbătă, 12 decembrie 2020, 12:48
3 MIN
 Cazul preotului sinucigaş: conflictul deschis dintre soţia părintelui şi soacră, în instanţă

Soţia preotului Imanuel Liviu Crauciuc, bărbatul de 42 de ani care şi-a pus capăt zilelor în cursul zilei de joi, 10 decembrie, în Iaşi, a intentat divorţ astă-vară. Procesul privind separaţia celor doi urma să fie judecat de către magistraţii de la Judecătorie, care nu au stabilit până la acest moment nici măcar primul termen de judecată.

Dincolo de procesul de divorţ, care presupune şi împărţirea bunurilor familiei, în familia preotului mai exista un conflict deschis care l-a afectat pe acesta, în ultimele luni. Este vorba de o dispută violentă între mama slujitorului Domnului şi soţia acestuia, care a ajuns inclusiv în instanţă.

În august 2020, Raluca C. a cerut judecătorilor reintegrarea în locuinţa familiei, limitarea dreptului de folosinţă a casei de către soţ, obligarea păstrării unei distanţe între ea şi soacră, respectiv soţ, dar şi interzicerea oricărui contact între ei. Dintre toate aceste solicitări, magistraţii au admis doar pretenţiile referitoare la soacră.

"Dispune emiterea unui ordin de protecţie în ceea ce o priveşte pe pârâta C. Cabur Veronica pe o perioadă de 6 luni, cuprinzând următoarele măsuri: – obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 5 metri faţă de reclamantă şi de locuinţa acesteia din Iaşi, Str. *. – interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamanta. Respinge ca nefondată cererea faţă de pârâtul C.Cabur Imanuel Liviu", au decis judecătorii.

În motivarea sentinţei se menţionează că soţia preotului a depus inclusiv o filmare la dosar prin care a încercat să-şi justifice demersul.

"Mama pârâtului, la cererea acestuia, a pătruns în locuinţa părţilor şi atitudinea acesteia apare pe înregistrarea video. Soacra a pătruns în casa ce reprezintă coproprietatea reclamantei şi a pârâtului şi i-a spus reclamantei să părăsească locuinţa. Fiul major a fost principalul apărător al mamei sale care a intervenit şi s-a aflat mereu în centrul acţiunii, apărând-o pe reclamantă. Reclamanta doarme în dormitor cu cheia în uşă. Mama pârâtului a încercat să o alunge pe reclamantă din domiciliul conjugal. Conflictul a culminat cu chemarea poliţiei. Reclamanta a fost nevoită să plece de acasa cu copiii şi să se întoarcă după ce apele s-au liniştit", sunt o parte din acuzaţiile aduse de soţia preotului, prin intermediul avocatului, în sala de judecată.

La rândul său, avocatul pârâţilor a precizat că "din evenimentul surprins pe CD rezultă că există un conflict între soacră şi noră şi există alte modalităţi de soluţionare a acestui conflict social. Ordinul de protecţie înseamnă dovedirea unei atitudini violente şi săvârşită de către pârât, dar nu s-au dovedit care au fost violenţele fizice. Violenţele psihice pot fi rezolvate în alt mod, nu a fost dovedită această situaţie pentru a bifa cerinţele de exigenţă pe care le presupune un ordin de protecţie. Solicită respingerea ordinului de protecţie. Cu cheltuieli de judecată, sens în care depune la dosar originalul chitanţei care atestă plata onorariului de avocat".

Imanuel Liviu Crauciuc a fost găsit mort joi seară, după ce s-a spânzurat locuința sa din municipiului Iaşi.

VEDEȚI ȘI:

De ce şi-a luat zilele preotul Crauciuc în postul Crăciunului: o zbuciumată poveste de dragosteAICI

Comentarii