Ce are rusul şef Serghei Lavrov cu Iaşul? Multe…

joi, 08 noiembrie 2018, 02:50
3 MIN
 Ce are rusul şef Serghei Lavrov cu Iaşul? Multe…

Acuma, dacă tot s-a votat Legea Autostrăzii ieri în Parlament, cu un procent „pentru“ absolut surprinzător, de 97%, în condiţii de prezenţă masivă (82%), haideţi să vă spunem şi partea proastă: aia că nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche şi să credem că, gata, de mâine pun parlamentarii mâna pe lopată şi se-apucă de construit. Cică, în fond, guvernul este cel care va face autostrada, nu parlamentul, iar acest guvern, dacă vrea, poate tergiversa la infinit, chiar de-ar fi să fie şi zece legi, nu una.

În acest context, iată, stimaţi telespectatori, căci ce vă spuneam noi acuma ceva vreme, că avem o bănuială că Drac Nea&Moliceanu nu vor autostradă care să lege estul României şi Republica Moldova de Occident din raţiuni ce trebuie căutate mai degrabă la Moscova decât la Bucureşti, ei bine, iată că astfel de bănuieli ni se confirmă la cel mai înalt nivel. Motiv pentru care, tre’ să recunoaştem, după ce legea asta a trecut ieri din neatenţia celor doi, trebuie presiune maximă pe guverne.

Aşadar, într-o declaraţie recentă, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov spunea că „Occidentul acţionează provocator atunci când recurge la modernizarea infrastructurii de transport în zona noastră de graniţă, deoarece Moscova e de părere că tehnica militară NATO poate să ajungă astfel mai uşor la graniţele Rusiei“.

Ei, acuma, ca să înţelegeţi: oare de ce se opune guvernul Drac Nea atât de mult, fără niciun argument, acestei investiţii? Aşa că nu vă aşteptaţi să fie băieţii ăştia doi daţi pe spate de o lege…

Prospături în politichia ieşeană

Reactivarea vestitului Grup de la Cluj din sânul partidoiului, acuma grupare disidentă, în jurul partiduleţului lui Ponta cică ar urma să fie mişcarea cea mai interesantă a sezonului, mai ales după ce aici cică va ajunge şi comisarul evropenesc Corina Creţu. Sunt unele sondaje pe bune făcute de institutul ideologului acestui grup, fostul menistru al comunicării în guvernul Naste Vasile Dân­cu, care spun că partiduleţul lui Ponta are şanse frumuşele să sară pragul electoral, pe fondul căderii masive în perioada următoare a partidoiului sub Dragnea, ascensiune făcută „furând“ vo­turi taman de la partidoi, fără a afecta în niciun fel dreapta. Ceea ce, în contextul actual, nu ar fi rău deloc.

Dar alt­undeva voiam să ajungem: la ce speră acum ieşenii care defilează pe la acest partid, în frunte cu fostul dipotat Jakob Ban. Din ce am auzit pe anumite filiere, zice-se că vor fi ceva achiziţii serioase în perioada următoare şi la Iaşi, numai bune de pus pe listele de deputaţi în poziţii eligibile, chiar în faţa fostului dipotat de care vă vorbeam. De care vă vom spune când palmele vor face poc. Cât despre Jakob: deh, e tânăr, deci poate în 2024?…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii