Ce au în comun piţa, bisericuţa, credinţa şi şmenurile amicilor premarelui?

miercuri, 20 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Ce au în comun piţa, bisericuţa, credinţa şi şmenurile amicilor premarelui?

Dacă tot azi este Miercurea Mare, deci fără nimic de pus în gură în afară de apă până la apusul soarelui, haideţi iubiţi drept-credincioşi să-i lăsăm olecuţă deoparte pe şefii din administraţia locală, poate s-or da şi ei pe brazdă, la post, şi să vorbim puţin şi de amicii lor cei mai apropiaţi! 

De-un par egzamplu, despre ce se mai bârfeşte prin târg despre piţarul Marcu, ăla din centru care ne trage la toţi cu arcu’ de când e prieten la cataramă cu premarele, amiciţie cimentată odată cu cumpărarea vilei cu bisericuţă de la Frasin pentru famiglia lui Mihăiţă.

Mai concret, haideţi să vă povestim ce s-a mai petrecut în ograda acestuia de la Iaşi, din zona piţeriei, cât timp el a fost plecat pe Muntele Athos cu amicul premare, ca să se roage la Doamne-Doamne să fie viitorul mai îngăduitori cu ei. Cică în ultima vreme la blocul Gulliver din preajma piţeriei se sparg zi şi noapte tevi pe la subsol sau prin casele oamenilor, că aproape nu e zi cu vreo inundaţie.

Motivul ar fi acela că dom’ premare l-ar fi ajutat pe amicul de credinţă cu ceva intervenţii aşa încât acesta să-şi mărească de două-trei ori presiunea apei la local, că nu-i mai ajungea după necesităţi. Asta însă a făcut să fie mărită presiunea şi în blocul mai sus pomenit. Iar acolo toate instalaţiile fiind vechi, şi neobişnuite cu presiuni mai mari de o atmosferă, cum e în tot oraşul, cică au început a pocni precum cocoşeii de porumb în ceanică. Iar reclamaţiile auzim căci curg şi la premărie dar, deh, ce vreţi să facă amicul cu ele, altceva decât ceea ce bănuiţi şi voi?

Cum se bea berea rece când şeful e nervos

Şi dacă tot veni vorba de excursia întru credinţă a premarelui şi amicului la Muntele Athos, haideţi să vă mai spunem una faină! Cică patronul companion de edil ar fi dat ordin la angajaţi, la plecare, ca până se întoarce să fie gata pusă la punct noua terasă din parc, că aprobările nu sunt o problemă, vede el pe munte ce şi cum.

Iar oamenii, dacă tot a plecat şeful, au stat şi ei bine mersi până în ultima zi. Şi au stat aşa de bine încât toată treaba la terasă, sudură, spart chestii etc., s-a făcut abia în noaptea dinaintea sosirii şefului. Totul, evident, spre disperarea a sute de locatari de la bloc, din zonă. Deh, berea să fie rece, că restul, om vedea…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii