De Business

Punem punctul pe știi

Ce au reclamat ieşenii la Protecţia Consumatorului în legătură cu furnizorii de energie electrică

miercuri, 10 martie 2021, 08:00
2 MIN
 Ce au reclamat ieşenii la Protecţia Consumatorului în legătură cu furnizorii de energie electrică

Furnizorii de energie electrică sunt reclamaţi „pe bandă rulantă” de către ieşeni la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi. Oamenii rămân frecvent fără lumină, primesc facturi „umflate”, iar electrocasnicele le sunt arse din cauza fluctuaţiilor de tensiune. Mai mult, furnizorii nu respectă contractul încheiat cu clienţii lor, drept urmare ieşenii fac numeroase sesizări pe care le înmânează spre soluţionare comisarilor de la CJPC Iaşi. 

Într-un răspuns transmis „Ziarului de Iaşi” de către reprezentanţii instituţiei se precizează că, pe parcursul anului trecut, au fost depuse 166 de reclamaţii faţă de serviciile oferite de furnizorii de energie electrică, iar anul acesta au fost înregistrate deja 36 de reclamaţii. Nemulţumiri există în rândul consumatorilor ieşeni şi faţă de serviciile prestate pe piaţa liberă de energie, la CJPC Iaşi fiind făcute de la începutul anului 2021 şi până în prezent 2 sesizări cu privire la acest aspect. De altfel, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au demarat recent controale la furnizorii de energie electrică, urmare a avalanşei de reclamaţii făcute de clienţi la nivel naţional în contextul liberalizării pieţei începând cu 1 ianuarie 2021, modificare ce a creat confuzie în rândul consumatorilor.

Cititi si: Preţurile la electricitate urcă la cer! Ce pot face consumatorii să-şi reducă facturile

De la începutul anului, preţul electricităţii este stabilit în mod concurenţial, în funcţie de cerere şi ofertă. Astfel, la momentul actual, toţi consumatorii casnici au posibilitatea şi libertatea de a-şi alege orice furnizor şi ofertă doresc, la un preţ competitiv. Termenul limită până la care ANRE permite schimbarea furnizorului de energie electrică este data de 30 iunie 2021, iar pentru a veni în sprijinul clienţilor a publicat pe site-ul său un Ghid şi un tutorial pentru folosirea comparatorului de preţuri la energie electrică. Mai multe detalii gasiti aici.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii