Ce coşmar în Islanda

sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 02:43
2 MIN
 Ce coşmar în Islanda

 

Echipa care a eliminat România a fost eliminată de la Euro 2020 în patru minute de două erori defensive şi un puşti maghiar cu tupeu. La Bucureşti vor veni Austria, Ucraina şi Macedonia de Nord

Echipa de fotbal a Islandei, care a eliminat România din cursa pentru Euro2020 a fost la câteva minute de calificarea pentru a doua oară consecutiv la un turneu final continentală. Oaspeţii au deschis scorul prin Sigurdsson, în minutul 11, care a transformat o lovitură liberă de la 18 metri. Portarul ungur Gulacsi a atins mingea doar pentru a o prelungi mai bine în poartă. Islandezii, care păreau că deţin controlul au fost egalaţi în min. 88 de Loic Nego (fundaş naturalizat născut la Paris), care a speculat o eroare a doi apărători islandezi. Nordicii s-au năpustit în atac, Sigurdsson a căutat din nou poarta, dar mingea a fost recuperată de vedeta fotbalului maghiar, Dominik Szoboszlai (20 de ani, Red Bull Salzburg) care a luat o acţiune pe cont propriu din jumătatea… proprie s-a dus în stil Maradona şi a şutat de la 18 metri imparabil. De altfel, toate cele patru meciuri disputate în play-off-ul decisiv pentru calificare au fost pe muchie de cuţit.La Belfast, Irlanda de Nord a egalat Slovacia în extremis, după ce Kucka deschisese scorul ('17). De altfel,slovacii s-au egalat singuri, în min. 88, când Skriniar a deviat o minge centrată în proprie poartă. A fost, însă salvat în prelungiri de colegul său Duris ('110). Oarecum neaşteptat a fost deznodământul de la Belgrad, într-un meci în care Scoţia a eliminat Serbia chiar pe stadionul belgrădean care poartă numele fostei glorii Rajko Mitic. „Cimpoierii” n-au fost deloc zgârciţi cu fotbalul, dar au avut ghinion fiind egalaţi în min.90 de Jovic.(Christie deschisese scorul în min. 52), La şuturi de departajare toţi au transformat, până la ratarea decisivă a lui Aleksandar Mitrovic de la Fulham. Astfel cunoaştem acum tabloul complet al Euro 2020:

Grupa A (la Roma şi Baku): Turcia, Italia, Ţara Galilor, Elveţia

Grupa B (Copenhaga, St.Petersburg): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia.

Grupa C (Amsterdam, Bucureşti): Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord (Arena Naţională va găzdui partidele în care nu joacă Olanda)

Grupa D (Londra, Glasgow): Anglia, Croaţia, Scoţia, Cehia

Grupa E (Bilbao, Dublin): Spania, Suedia, Polonia, Slovacia.

Grupa F (Budapesta, München): Ungaria, Portugalia, Franţa, Germania.

Comentarii