Ce filme bune veţi putea vedea în Copou la Caravana Astra, în acest weekend?

miercuri, 31 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Ce filme bune veţi putea vedea în Copou la Caravana Astra, în acest weekend?

Timp de trei zile, publicul are ocazia să vadă, în premieră şi gratuit, cele mai noi şi mai premiate producţii la nivel internaţional.

Şapte dintre cele  mai apreciate do­cumentare de la Astra Film Fes­tival vor putea fi urmărite la Iaşi în perioada 2-4 februarie la Casa de Cultură din Parcul Copou. Producţiile sunt aduse la Iaşi de către Caravana Astra Film on Tour, publicul având ocazia să vadă, în premieră, filme cu o carieră festivalieră remarcabilă, cele mai noi şi mai premiate producţii de nonficţiune la nivel internaţional.

În prima zi de proiecţie, vineri, de la ora 18, va putea fi urmărit „69 Minutes of 86 Days“/ „69 de minute din 86 de zile“, în regia lui Egil Håskjold Larsen, un film care priveşte criza refugiaţilor prin ochii unei fetiţe de trei ani. De la ora 19.30, publicul ieşean va urmări „cel mai bun documentar interna­ţional de la AFF 2017“, „Libera Nos“ sau „Şi ne mântuieşte de cel rău“, în regia lui Federica Di Giacomo, un film care prezintă cazuri din Biserica Catolică, despre posedare diavolească, credinţă şi exorcism. În cea de-a II-a zi, sâmbătă, de la ora 18, este programat filmul „Taste of cement“/  „Gust de ciment“, în regia lui Ziad Kalthoum.

Filmul urmăreşte un grup de lucrători în construcţii sirieni în Beirut, copleşiţi de oboseala rutinei zilnice. Ei lucrează pentru a construi un oraş care le este inaccesibil, în timp ce propriile lor oraşe sunt distruse. De la ora 19.30, cinefilii vor urmări filmul „PhoeniXXX“,  în regia lui Mihai Gavril Dragolea, distins cu „Premiul pentru cea mai bună cercetare“ în secţiunea România la AFF 2017, un film care dezvăluie viaţa offline a două modele de videochat. În ultima zi de Astra Film on Tour de la Iaşi, vor putea fi urmărite două scurt-metraje care vor fi proiectate începând cu ora 18. „Homecoming“/ „Întoar­cerea acas“, filmul de debut al lui Noam Sobovitz, premiat pentru cel mai bun scurt-metraj la AFF 2017, şi „Close Ties“/ „Legături de familie“, semnat de Zofia Kowalewska, acesta fiind portretul unui cuplu după 45 de ani de căsătorie. „Before I met you“/ „Înainte să te cunosc“, în regia Zuzanei Limova, va putea fi urmărit de la ora 19.30. Accesul la proiecţii este liber.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii