De Sănătate

Punem punctul pe știi

Cel mai larg zambet din oras: iata care sunt efectele unui implant dentar reusit! (P)

vineri, 09 decembrie 2022, 15:21
2 MIN
 Cel mai larg zambet din oras: iata care sunt efectele unui implant dentar reusit! (P)

Datorita progreselor constante inregistrate de tehnologie si dezvoltarii medicinei stomatologice, pierderea unui dinte a incetat sa mai reprezinte o problema permanenta, pentru pacientii dornici sa isi pastreze o buna stare de sanatate. Ea poate fi rezolvata rapid cu ajutorul tratamentului cu implant dentar, care ofera numeroase beneficii, atat pe termen scurt, cat si mediu si lung.

Beneficiile estetice ale tratamentului cu implant dentar

Implanturile sunt suruburi de mici dimensiuni, realizate din titan, zirconiu sau alte materiale biocompatibile cu organismul uman. Ele inlocuiesc radacina dintelui si reprezinta un suport pentru montarea unei lucrari fixe definitive, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali.

Prin urmare, pacientii pot sa le ofere un zambet larg, din tot sufletul, celor dragi si tuturor persoanelor cu care interactioneaza. Ei nu mai trebuie sa isi faca niciun fel de probleme ca ar putea sa provoace o impresie dezagreabila.

Nu numai aspectul este imbunatatit, ci se inregistreaza schimbari in bine si in ceea ce priveste dictia. Pacientii sunt din nou capabili sa rosteasca fara probleme, cu maxima claritate, inclusiv acele sunete la formarea carora nu participa doar buzele si limba, ci si dintii.

Problemele de sanatate eliminate prin inserarea unui implant dentar

Riscurile care apar atunci cand in cavitatea bucala exista prea mult timp un spatiu gol sunt extrem de numeroase, deoarece vizeaza mai multe organe si sisteme ale corpului.

De exemplu, dintii invecinati cu cel pierdut incep sa se miste insesizabil, dar suficient de mult pentru a produce, in timp, efecte nedorite. De asemenea, oasele maxilar si mandibular incep sa se taseze, din cauza ca nu mai sunt supuse unui efort obisnuit in timpul mestecarii alimentelor. Aceste probleme vin la pachet cu cresterea riscului de aparitie a cariilor dentare si a bolii parodontale.

Digestia este, la randul sau, afectata de o muscatura si o masticatie realizate in mod incorect. De aici se ajunge la o presiune suplimentara, nedorita, pe organele interne.

Toate aceste probleme sunt eliminate datorita insertiei unui implant dentar, deoarece spatiul gol dispare, cu efecte benefice asupra oaselor mandibular si maxilar, a dintilor invecinati si a modului in care se efectueaza digestia.

Alte avantaje oferite de tratamentul cu implant dentar

Pe langa faptul ca pot sa zambeasca din nou cu maxima incredere in sine si scapa de riscuri pentru starea de sanatate, pacientii se bucura si de recapatarea posibilitatii de a savura toate mancarurile preferate, indiferent cat de fierbinti sau de reci, de crocante sau de lipicioase ar fi acestea.

Tratamentul este apreciat, in egala masura, si pentru durabilitatea sa. Odata realizate insertiile, acestea rezista cu succes mai multe decenii, chiar si pe parcursul intregii vieti. Tot ce trebuie sa mai faca pacientul este sa respectele normele obisnuite de igiena dentara si sa efectueze doua vizite de rutina pe an la cabinetul stomatologic. In rest, nu va mai avea nevoie de interventii ulterioare.

Daca ai pierdut unul sau mai multi dinti, nu mai sta pe ganduri, ci alege cea mai buna solutie existenta! Un implant dentar iti va readuce zambetul pe buze si iti va imbunatati calitatea vietii, indiferent de varsta!

 

 

 

Comentarii