Cilindrul lui Brâncuşi, expus la Ateneu. Aflați la ce i-a folosit artistului

vineri, 18 februarie 2022, 02:58
1 MIN
 Cilindrul lui Brâncuşi, expus la Ateneu. Aflați la ce i-a folosit artistului

Un cilindru de bronz realizat de Constantin Brâncuşi pentru fixarea sculpturii „Pasărea în spaţiu” se va număra printre cele 50 de lucrări expuse în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului „Luna Sculptorilor Români”, proiect desfăşurat la Ateneul din Iaşi.

Lucrările vor putea fi admirate în perioada 19 februarie – 19 martie, urmând ca expoziţia să fie vernisată mâine de la ora 11 în parcul din faţa instituţiei.

Proiectul a fost iniţiat anul trecut, la împlinirea a 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. În acest an vor fi expuse peste 50 de sculpturi semnate de artişti consacraţi, dar şi de către sculptori tineri, atât din ţară, cât şi din Republica Moldova.

„Prezenţa în expoziţie a artiştilor din Bucureşti, Iaşi şi Chişinău reprezintă un pas important în întărirea relaţiilor de colaborare dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului.

Parteneri ai proiectului sunt Universitatea de Arte, Uniunea Artiştilor Plastici Filiala Iaşi, Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Colegiul de Artă „Octav Băncilă” şi Şcoala Populară de Arte.

Comentarii