Ciprian Paraschiv, observator UEFA în Italia

joi, 03 septembrie 2020, 01:43
2 MIN
 Ciprian Paraschiv, observator UEFA în Italia

 

Preşedintele Politehnicii supervizează partida R.Moldova – Kosovo din Liga Naţiunilor. Întăririle lotului se lasă aşteptate

 

Ciprian Paraschiv a rămas în vizorul UEFA şi după ce a renunţat în luna februarie la postul de manager de dezvoltare din cadrul Federaţiei Române de Fotbal pentru a prelua funcţia de preşedinte executiv al Politehnicii Iaşi. Paraschiv a fost delegat de forul fotbalistic european pentru a fi observatorul partidei dintre R. Moldova şi Kosovo, care va avea loc în această seară în cadrul Ligii Naţiunilor UEFA 2021. Interesant este faptul că disputa dintre cele două reprezentative de seniori amintite se va derula în Italia, pe stadionul „Ennio Tardini”din Parma. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că autorităţile moldovene nu recunosc existenţa statului Kosovo.

În altă ordine de idei, Politehnica a reluat aseară antrenamentele după zilele libere primite la finalul disputei cu FC Botoşani, din etapa a II-a a Ligii I de fotbal, care a avut loc duminică. A fost prima şedinţă de pregătire alături de noii coechipieri pentru masivul atacant bosniac Dzenan Zajmovic (26 ani), venit de la Zeljeznicar Sarajevo, care a oficializat marţi colaborarea pe un an cu Politehnica. Ţinând cont de gravele probleme financiare existente la Poli, celelalte întăriri aşteptate de antrenorul Daniel Pancu (la capitolul extreme urgenţe sunt trecuţi un fundaş lateral, o extremă şi un portar cu vârsta sub 21 de ani, însă ar mai fi nevoie şi de alte achiziţii) au şanse infime de a mai apărea până la următorul meci oficial. Acesta va avea loc săptămâna viitoare, în Copou, cu Gaz Metan Mediaş, în etapa a III-a a campionatului. Cum lotul este foarte subţire nu numai valoric, ci şi numeric, până la ora disputei cu ardelenii se speră în recuperarea unora dintre jucătorii care au avut probleme de natură medicală în ultima perioadă, Cosmin Frăsinescu, Nicandro Breeveld, Lucas Chacana şi Gai Assulin. Certă va fi absenţa lui Manuel De Iriondo, care a fost suspendat după ce a fost eliminat la Botoşani.

Comentarii