Compania de Investiţii trimite bani pentru încă două proiecte la Iaşi

joi, 05 august 2021, 02:01
2 MIN
 Compania de Investiţii trimite bani pentru încă două proiecte la Iaşi

Compania Naţională de Investiţii a alocat 2,1 milioane de lei pentru servicii de proiectare (faza adaptare la amplasament), execuţie a lucrărilor şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru construirea unei săli de sport la Scânteia.

Noua sală de educaţie fizică va fi în curtea Şcolii Gimnaziale “Axinte Uricariul“. Este prevăzut inclusiv sistemul de încălzire în sezonul rece, care va funcţiona cu combustibil solid. În evaluarea ofertei, 60 la sută va conta componenta financiară, iar 40 la sută, experienţa profesională. Ofertele pot fi depuse până pe 9 septembrie. Durata contractului este de 43 de luni: o lună pentru proiectare, 6 luni pentru execuţie, urmate de 36 de luni perioada de garanţie de bună execuţie a lucrărilor.

În Costuleni, CNI va finanţa construirea şi dotarea căminului cultural. Valoarea estimată este de 2,5 milioane de lei fără TVA. În acest proiect, ofertele sunt aşteptate până pe 14 septembrie, iar durata contractului va fi de 48 de luni: 12 luni pentru execuţie şi 36 pentru perioada de garanţie.

CNI mai mare în desfăşurare şi alte licitaţii pentru diverse obiective din judeţul Iaşi, procedurile fiind în diverse etape de evaluare: construirea unei anexe sociale la o biserică din Valea Ursului (900.000 lei), reabilitarea unor drumuri afectate de inundaţii în Brăeşti şi Belceşti (12,3 milioane lei), restaurarea fostului Palat Mihail Sturdza din mun. Iaşi (46,3 milioane lei), refacerea unui drum afectat de viituri în Ţibana (2,6 milioane lei), construirea unui bazin de înot didactic în Paşcani (9 milioane lei), construirea unei săli de sport în Plugari (7,7 milioane lei), sau construirea unui cămin studenţesc pentru Universitatrea „Al.I. Cuza“ (32,2 milioane lei).

Radu MEȘNIȚĂ, Alex ANDREI

Comentarii