Conflict domestic neobişnuit. A obţinut evacuarea iubitului din casă pentru 4 luni, dar a urmat un calvar

marți, 31 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Conflict domestic neobişnuit. A obţinut evacuarea iubitului din casă pentru 4 luni, dar a urmat un calvar

Un ieşean care îşi terorizează sistematic fosta parteneră a fost lăsat în libertate de judecători. Femeia se adresase instanţei spunând că numeroasele plângeri făcute nu au dus la niciun rezultat, poliţia nefăcând nimic. Nici magistraţii Judecătoriei nu au părut dispuşi să o apere.

În ianuarie 2020, Petru Răileanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal pentru şase fapte de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti, ameninţare, lovire sau alte violenţe şi furt calificat. Problemele lui G.T. nu erau noi.

De câte ori se îmbăta, Răileanu devenea agresiv, spărgând lucruri din locuinţă şi lovind-o pe femeie. În octombrie 2018, G.T. a obţinut evacuarea bărbatului din casă timp de patru luni, acestuia interzicându-i-se totodată să se mai apropie de femeie la mai puţin de 100 de metri.

Ordinul avea să fie prelungit în februarie 2019 pentru încă 6 luni. Efectul a fost practic nul, femeii ajungând să-i fie teamă şi să iasă din casă.

La doar o lună de la emiterea primului ordin de protecţie, Răileanu a intrat în locuinţa fostei sale iubite pentru a-şi lua lucrurile personale. De Crăciun, s-a apropiat de poarta femeii cu scandal, pentru că observase în curte un alt bărbat.

În noaptea de Anul Nou, a intrat din nou în curte, înarmat cu un topor. Văzându-l pe fiul lui G.T., a început să strige, ameninţându-l pe acesta şi pe mama sa: „Unde este maică-ta, că îi tai capul? Îţi tai capul! Vă dau foc!”.

Dimineaţă, pe când femeia dormea, i-a intrat în casă şi i-a furat două sticle de vin. În februarie 2019, după emiterea celui de-al doilea ordin de protecţie, pe când se deplasa pe un drum din Voineşti cu actualul concubin, G.T. s-a întâlnit cu Răileanu, acesta lovind-o cu piciorul în piept. Cu alte ocazii, de câte ori o vedea pe stradă pe G.T., Răileanu arunca în aceasta cu pietre.

În cursul procesului, bărbatul s-a prezentat o singură dată în instanţă, doar pentru a spune că nu are timp să stea până se discută dosarul său. Deşi procurorii au consemnat în rechizitoriu numeroase situaţii în care Răileanu încălcase ordinele de protecţie şi cu toate că au consemnat în sentinţă că victima era vizibil timorată chiar în timpul procesului, magistraţii Judecătoriei au considerat suficientă aplicarea unei pedepse uşoare.

Răileanu a fost condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Sentinţa a fost însă atacată de procurori, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel. Cazul urmează să fie rejudecat în septembrie. 

Comentarii