Contracte de 180 de milioane cu ApaVital. Nămolurile staţiei din Dancu vor fi valorificate energetic

sâmbătă, 15 iulie 2023, 01:50
1 MIN
 Contracte de 180 de milioane cu ApaVital. Nămolurile staţiei din Dancu vor fi valorificate energetic

Societatea ieșeană de apă a primit patru oferte pentru construirea de instalații în cadrul proiectului cu finanțare europeană de extindere a rețelelor sale. Cel mai râvnit lot, care include o instalație de uscare și valorificare nămol și cinci stații de epurare a apelor uzate, la Scânteia, Coropceni, Dobrovăț, Al.I. Cuza și Țibănești, a atras trei oferte. Ele au venit de la Strabag, care e ofertant unic, de la Ness Proiect Europe, ajutată de șase subcontractanți, și de la asocierea condusă de Arcif AG. Pentru acest întreg lot, valoarea estimată este de 107,9 milioane de lei). Durata de proiectare și construire a stațiilor este de 35 de luni, din care 8 pentru proiectare, 24 pentru execuția lucrărilor și 3 luni pentru testare și punere în funcțiune.

Pentru celălalt lot, care prevede construirea unei instalații de valorificare energetică a nămolurilor în zona stației de epurare de la Dancu, unica ofertă a fost depusă de asocierea condusă de Arcif AG. Estimată la 73,2 milioane de lei, instalația va avea o capacitate de 25.792 t/an. „Lucrările vor fi proiectate astfel încât Instalația de valorificare energetică a nămolurilor să funcționeze fără un consum adițional de combustibil și (să) utilizeze energia termică în scopuri tehnologice și (pentru) încălzirea localurilor tehnice. (Nu în ultimul rând, se urmărește) obținerea unui volum redus de deșeu (cenușă) fără germeni patogeni și un conținut de carbon total organic (COT) mai mic de 3 la sută”, menționează Caietul de sarcini. Durata contractului este de 27 de luni: 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, perioadă urmată de încă 3 luni pentru testare și punere în funcțiune.

Criteriile de evaluare a tuturor celor patru oferte sunt componenta financiară, 70 la sută, costurile de operare, 15 la sută, și suplimentarea perioadei de garanție până la 60 de luni, încă 15 procente.

Comentarii