Copiii infectați cu COVID manifestă simptome diferite față de adulți. La ce să fie atenți părinții

vineri, 18 septembrie 2020, 08:42
1 MIN
 Copiii infectați cu COVID manifestă simptome diferite față de adulți. La ce să fie atenți părinții

Copiii luptă mult mai eficient cu virusul COVID-19 decât adulții. Astfel, procentul celor care ajung să dezvolte forme grave ale virozei este mult mai mic, iar decesele, toate însoțite de comorbidități, sunt sub 1% la această categorie, spune medicul pediatru și președintele "Salvați Copii", Mihai Gafencu.

“La copii, nu manifestarea respiratorie uneori domină, ci și tulburarea gastro-intestinală, mai apoi semnalul care a ajuns până și anecdotic, a pierderii mirosului și a gustului, la copii nu prea se întâmplă și chiar dacă și-l pierd poate nu-l relatează în măsura în care adultul a făcut-o, pentru că procentele sunt mult mai mici din studiile făcute până acum pe copii. Părintele să fie atent în primul și primul rând la simptomul care este întotdeauna prezent și anume febra și starea de oboseală", a spus medicul.

"Am recomandat chiar mărirea pauzelor cu câteva minute…De ce să nu iasă? Să iasă în spațiile libere câtă vreme e cald, să se joace, că de-aia sunt copii", a mai precizat medicul.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii