Copilă de 3 ani în stare foarte gravă după ce a căzut de la etaj

joi, 23 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 Copilă de 3 ani în stare foarte gravă după ce a căzut de la etaj

O fetiţă în vârstă de doar trei ani se află internată în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi după ce, aseară, în jurul orei 17.00, a căzut de la etajul III al blocului în care locuia, de pe Bulevardul Chimiei. La faţa locului a ajuns un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, de tip C2 cu medic care a acrodat copilului îngrijiri medicale.

„Fetiţa a fost găsită inconştientă, în şoc traumatic, cu fractură craniană cu înfundare temporală stângă, plăgi tăiate la nivelul feţei şi abdomenului, fractură antebraţ stâng, comă de gradul II-III. Este în stare gravă“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. După acordarea primului ajutor, aceasta a fost transferată la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii, aseară, copilul fiind supus mai multor investigaţii.

„Cazul este unul grav, fiind vorba despre o politraumă prin cădere de la o înălţime destul de mare. Copilul a ajuns în comă, la momentul respectiv medicul de gradă a precizat că urma să i se facă computer tomograf, precum şi alte explorări imagistice, să i se preleveze probe biologice. Se află în grija unei echipe multidisciplinare. Cel mai probabil, va rămâne internată la noi în Anestezie şi Terapie Intensivă, dacă nu va predomina partea neurochirurgicală care va necesita transferul la Spitalul de Neurochirurgie. Într-o primă etapă, prognosticul este unul rezervat“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

 

Comentarii