Corpul E al Universităţii, din Fundaţie, va fi complet reabilitat cu patru milioane de euro

Investiţia a fost anunţată oficial ieri. Clădirea are statut de monument istoric.

marți, 02 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 Corpul E al Universităţii, din Fundaţie, va fi complet reabilitat cu patru milioane de euro

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a semnat în cursul zilei de ieri un contract de finanţare în valoare de aproape 18 milioane de lei, adică aproximativ 4 milioane de euro, pentru reabilitarea Corpului E, clădire declarată monument istoric, situată în zona Fundaţie. Contractul de finanţare a fost semnat de prof.dr. Mihaela Onofrei, rectorul în funcţie al Universităţii „Cuza“, şi Vasile Asandei, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională „Nord-Est“ în cadrul unei întâlniri care s-a desfăşurat de la ora 12 în Sala Senat a instituţiei de învăţământ superior.

„Acest contract se referă la modernizarea, reabilitarea şi mobilarea şi reutilarea a unui corp de clădire tradiţional al Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi. Este vorba de Corpul E, monument istoric, care ani de zile a fost folosit pentru studenţii noştri de la facultăţile de Litere, Filosofie şi Psihologie pentru desfăşurarea de activităţi didactice. După cum se cu­noaşte, acest corp de clădire nu mai era funcţional, iar pentru noi, echipa de conducere a universităţii, a reprezentat o prioritate efectuarea de investiţii după ce, în prealabil, am urmărit securizarea juridică a patrimoniului şi implicit a acestui imobil“, a menţionat prof.dr. Mihaela Onofrei, rectorul în funcţie al Universităţii.

Corpul E a fost intabulat în anul 2016, iar pe data de 25 martie 2018 a fost finalizat şi depus proiectul pentru reabilitarea completă a acestuia. Durata de realizare a lucrărilor este de 19 luni, iar suprafaţa utilă care va fi dată în funcţiune va fi de peste 1.400 de metri pătraţi. Studenţii şi cadrele didactice ale universităţii vor avea la dispoziţie aproximativ 20 de spaţii, destinate atât desfăşurării orelor de curs, dar vor fi amenajate şi câteva birouri pentru profesori. 

Comentarii