Criminalul din cămin vrea în libertate: a depus 200 de acţiuni în instanţe

vineri, 03 decembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Criminalul din cămin vrea în libertate: a depus 200 de acţiuni în instanţe

Tânărul care şi-a ucis un coleg de cameră şi a încercat să-l omoare şi pe un al doilea se joacă cu justiţia. Aurelian-George Giosan a înaintat Curţii de Apel o contestaţie în anulare împotriva sentinţei prin care a fost condamnat. Deţinut la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, tânărul a depus până acum peste 200 de acţiuni la diferite instanţe, cerând inclusiv eliberarea condiţionată. Până acum, toate au fost respinse.

La sfârşitul anului 2018, Giosan a fost condamnat pentru o faptă comisă în urmă cu şase ani. În dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, el şi-a înjunghiat de mai multe ori cei doi colegi de cameră, pentru a-i jefui. Unul dintre ei a murit pe loc, la doilea fiind grav rănit. Apoi, Giosan a incendiat camera din căminul C4 al campusului din Târguşor şi a fugit, având asupra sa 80 de lei, un telefon mobil Huawei şi un laptop Asus aparţinând victimelor. A fost prins în scurt timp şi trimis în judecată pentru omor calificat şi tentativă la omor calificat.

Pe parcursul procesului, el şi-a susţinut constant nevinovăţia, în pofida probelor prezentate de procurori. Giosan a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor calificat, 12 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, 5 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată şi 4 ani de detenţie pentru distrugere, ca şi la plata a 450.000 de euro ca despăgubiri civile.

Prin cererea depusă la Curtea de Apel, Giosan cere practic instanţei să-şi desfiinţeze propria hotărâre şi să rejudece procesul. Contestaţia în anulare poate fi admisă dacă inculpatul nu a fost legal citat şi nici nu a fost reprezentat la termenul la care a avut loc judecata cazului său, ori în cazul altor vicii grave de procedură.

Contestaţia în anulare trebuie depusă în termen de cel mult un an de la data la care hotărârea atacată a rămas definitivă. Cum condamnarea lui Giosan a rămas definitivă pe 20 decembrie 2018, termenul de promovare a contestaţiei în anulare a fost depăşit cu aproape doi ani. Curtea de Apel a stabilit pronunţarea asupra cererii depuse de criminal pe 17 decembrie.

Comentarii