Cristea şi Panţîru, pleacă sau nu pleacă?

joi, 27 decembrie 2018, 02:43
2 MIN
 Cristea şi Panţîru, pleacă sau nu pleacă?

 

Horia Sabo a tratat trecerea acestora la FCSB, concretizarea tranzacţiilor fiind blocate de preşedintele Ambrosie, care se află în SUA împreună cu antrenorul Stoican. Totuşi, înţelegerea se poate parafa, datorită lui Antohi

 

 

Circul continuă la Politehnica Iaşi şi în perioada sărbătorilor. Directorul general al clubului, Horia Sabo, a tratat înainte de Crăciun trecerea lui Andrei Cristea şi Ionuţ Panţîru la FCSB. Mutările au fost la un pas de concretizare, însă s-au blocat pentru că preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, a anunţat că orice act care implică echipa trebuie să fie contrasemnat de el. Drept urmare, discuţiile s-au oprit.

Principala “victimă” a războiului de la vârful Politehnicii a fost Andrei Cristea. Căpitanul Politehnicii s-a înţeles cu patronul FCSB, Gigi Becali, care i-a oferit un contract extrem de avantajos, un contract pe un an şi jumătate cu 12 000 de euro salariu lunar, dublu faţă de la Iaşi, plus alte bonusuri. Şi Iaşul ieşea bine din această afacere. Pentru a ceda simbolul echipei, care în mai împlineşte 35 de ani, Poli a cerut ca FCSB să renunţe la cei 200 000 de euro pe care trebuie să-i încaseze în vară de pe urma cedării lui Qaka în Copou.

Dacă Becali nu s-a răzgândit de Crăciun, transferul s-ar putea parafa totuşi. Asta ca urmare a implicării lui Leonid Antohi. “Am luat legătura cu membrii Consiliului Director, am discutat cu jucătorul, am analizat situaţia. Pentru tot ceea ce a făcut Andrei pentru echipă, atât când a salvat Politehnica de două ori de la retrogradare cât şi pentru presaţiile şi rolul său în club din ultimii ani, suntem de acord să-l lăsăm să plece. A primit o ofertă mult prea bună la final de carieră. Financiar poate să-şi asigure viitorul, sportiv poate juca la un nivel înalt, se poate bate iarăşi pentru un titlu. Dacă vom primi actele de transfer ale lui Cristea, nu vor fi probleme, le vom semna. Cu Ambrosie, care e plecat în SUA, împreună cu antrenorul Flavius Stoican, se discută greu. În locul preşedintelui are însă drept de semnătură  Ion Melinte, membru în Consiliul Director al clubului, aşa că transferul poate fi concretizat” a declarat preşedintele Consiliului Director.

În ceea ce-l priveşte pe Panţîru, situaţia lui va fi reanalizată. Dacă FCSB îl va dori, nu vor fi probleme de concretizare a tranzacţiei. Asta pentru că jucătorul a căzut în dizgraţia antrenorului Flavius Stoican, care l-a mai folosit o singură dată, câteva minute, după meciul cu FCSB, din Copou, jucătorul under 21 neprinzând nici banca de rezerve în multe partide.

Comentarii