Culmea ghinionului la rugby: să vrei şi nu reuşeşti asta!

duminică, 06 noiembrie 2022, 18:16
2 MIN
 Culmea ghinionului la rugby: să vrei şi nu reuşeşti asta!

 

*Politehnica Iaşi a pierdut în Valea Jiului, după ce a executat în bară o lovitură de pedeapsă la ultima fază a meciului! Ştiinţa Petroşani a câştigat cu 24-23 (7-9)

Echipa de rugby CS Politehnica Iaşi a ratat în mod dramatic o victorie importantă la Petroşani, în etapa a VI-a din play-out-ul Ligii Naţionale. Formaţia pregătită de Cosmin Raţiu, Mihai Stuparu şi Ioan Iftode a risipit victoria la ultima fază: la o lovitură de pedeapsă de la mare distanţă executată de Sergiu Michiduţă balonul a nimerit bara transversală astfel încât scorul rămas 24-23 pentru”mineri”.Ieşenii au condus la pauză cu 9-7, apoi au egalat după un eseu transformat de gazde şi s-au distanţat la 20-14.

Au preluat din nou conducerea după o nouă încercare trasformată de Ştiinţa (23-21) iar după o nouă „ţintă” a gazdelor s-a înâmplat minunea cu bara. Nicuţă (eseu) şi Michiduţă (6 l.p.) au fost marcatorii punctelor echipei ieşene la care au evoluat: Dorogan, Tei, Platon-Bişoc, Fânariu – Baboiu, Arariţei, Giuşcă –Vaman, Husdup- Nicuţă, Curcan, Neagu, Gafiţa – Michiduţă.  (Matei, Vieru, David, Stanciuc, Holbocianu, Ilie, Bălan. Deliu).

În etapa viitoare, formaţia noastră se va confrunta pe Stadionul „Tepro” , sâmbătă de la ora 11:00, cu CSU Alba Iulia, „lanterna” play-out-ului Ligii Naţionale şi mai are de jucat, tot în Tătăraşi, cu RC Gura Humorului. Dacă nu se vor mai înregistra rezultate ieşite din comun, echipa ieşeană va termina primul sezon în Liga Naţională de după revenire pe locul IV în play-out, adică locul X din 16 echipe per total.

Ceea ce, pentru o echipă ucisă şi reînviată nu e deloc rău la început!

Fetele nu iartă nimic! toate trofeele feminine se îngrămădesc la Iaşi!

În schimb rugbistele de la CS Politehnica, pregătite de Neculai Tarcan şi Gabriela Lepciuc (preparator fizic,Viorica Ursanu) au cucerit şi Cupa României la senioare şi Cupa AIR la junioare, la o săptămână după ce s-au încununat cu titlurile naţionale,tot în capitală. Senioarele au învis cu 55-0 pe CSU Ştiinţa-Ursul Bucureşti şi cu 17-5 de Agronomia Bucureşti (finală), iar junioarele au câştigat cu 29-0 la Aurora Băicoi şi cu 21-0 la CSM Paşcani.Loturile Politehnicii:

*senioare: Oxana Bunici, Ana Maria Bocan, Ana Maria Sandu, Maria Atomi, Simona Roşca, Diana Gavril, Alina Dincă, Ana Maria Călin, Nicoleta Meşina, Paula Ursache, Andreea Berbeci, Carina Dascălu , Loredana Juncanariu.

*junioare: Renata Prisecaru, Dumitriţa Babătă, Mara Chiriac, Manuela Mocanu, Nicoleta Ciobanu, Maria Ciobanu, Diana Mîndrilaş, Maria Nechita, Manuela Babătă,Oana Bocan, Petronela Ilie şi Nicola Rogojină.

 

 

Comentarii