Cum a fost prins un hoţ cu ajutorul unui copil de 5 ani

vineri, 27 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Cum a fost prins un hoţ cu ajutorul unui copil de 5 ani

Un hoţ a fost dat în vileag de un băieţel de 5 ani. Acesta l-a observat pe când cotrobăia prin rucsacul surorii sale şi a anunţat-o. Hoţul a scăpat totuşi nepedepsit, fiind iertat de păgubaşă.

La începutul anului trecut, Ana Maria N., însoţită de fratele său mai mic se îndrepta dinspre Alexandru cel Bun spre pasarela pietonală. Îşi potrivise mersul la ritmul copilului, fapt de care a profitat Viorel Roman. Acesta a reuşit să deschidă rucsacul fetei, în care aceasta avea mai multe caiete şi un portofel cu 130 de lei.

Hoţul a scos portofelul, l-a golit, iar apoi a încercat să-l introducă înapoi în rucsac. Gestul a fost observat de băieţel, care şi-a anunţat sora. Aceasta s-a întors şi l-a văzut pe Roman aplecându-se şi ţinând în mână portofelul.

Hoţul i-a spus că văzuse un tânăr care trecuse pe lângă ea şi aruncase portofelul. Fata l-a crezut şi şi-a îndreptat privirea în direcţia semnalată de Roman, ceea ce i-a dat ocazia hoţului să se facă nevăzut.

Viorel Roman a fost identificat cu ajutorul camerelor video stradale. A fost trimis în judecată pentru furt, iar procesul s-a terminat repede. Încă de la primul termen, fata a anunţat că intenţionează să se împace cu hoţul.

Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au dispus încetarea procesului penal. Cheltuielile judiciare de 700 de lei urmează să fie împărţite între cele două părţi, hoţul urmând să achite 650 de lei, iar Ana Maria N., 50 de lei. Sentinţa poate fi atacată cu apel, în următoarele 10 zile.

Comentarii