Advertorial

Cum a reușit Barcelona să cucerească din nou titlul în La Liga. Echipa de pe Camp Nou e aproape de un nou succes (P)

miercuri, 12 aprilie 2023, 07:29
3 MIN
 Cum a reușit Barcelona să cucerească din nou titlul în La Liga. Echipa de pe Camp Nou e aproape de un nou succes (P)

FC Barcelona este unul dintre cele mai mari nume din fotbalul mondial. Echipa blaugrana este printre cele mai iubite echipe din lume și a adunat în muzeu numeroase trofee, atât naționale cât și internaționale.

Cu toate acestea, catalanii nu treceau printr-un moment grozav în momentul în care a venit pe banca tehnică fosta legendă Xavi. Nimeni nu a prevăzut ce a urmat, însă. Clubul a renăscut cu adevărat sub comanda sa iar Barca este din ce în ce mai aproape să redevină campioana Spaniei după un sezon excelent sub comanda tânărului antrenor. Cei care pun la pariuri pe La Liga vor urmări cu atenție deznodământul acestui sezon, însă după succesul catalanilor din El Clasico, nu pare că îi mai poate opri nimic. 

Cum a ajuns FC Barcelona să câștige din nou titlul? Cum a reușit un club care aparent era într-un haos total să se organizeze atât de bine în această stagiune? Citește în continuare ca să afli toate informațiile de care ai nevoie pentru a plasa pariuri cu șanse cât mai mari de reușită.

Barcelona a renăscut. Dar cum a ajuns aici?

Principalul motiv pentru progresul Barcelonei nu are cum să fie altul decât chiar cel care stă pe banca echipei, fostul mijlocaș catalan Xavi. El a dovedit că este un antrenor extrem de talentat și că este capabil să ridice Barcelona la nivelul de altă dată. Practic Xavi, într-o perioadă extrem de scurtă, a creat o nouă mare Barcelona. Catalanii nu se bazează însă doar pe geniul tactic al lui Xavi, ci și pe un lot extraordinar, plin de jucători valoroși. Este vorba de un lot extrem de bine echilibrat, între jucători tineri dar „necopți”, jucători aflați în apogeul carierei și cei aflați spre final, dar cu experiența necesară pentru a-i ghida pe ceilalți.

Dacă ne uităm pe numele din lot, observăm rapid de ce Barca este o echipă atât de bună acum. Nume precum Gavi, Pedri, Ansu Fati asigură viitorul catalanilor. Arajuo, Christensen sau ter Stegen sunt prezentul și cei aflați în apogeul carierei, fiind toți de clasă mondială. De asemenea, nume precum Jordi Alba, Busquets sau Lewandowski sunt veteranii care aduc experiența necesară pentru a câștiga marile trofee. 

În plus, defensiva Barcelonei a fost cu adevărat magistrală în această stagiune. Catalanii vor fi primit cel mai probabil undeva sub 15 goluri la finalul stagiunii așa că aceste numere sunt cu adevărat impresionante. În centrul defensivei Arajuo și Christensen domină narativa și sunt de netrecut. În aceste condiții și cu un Robert Lewandowski încă capabil să facă meciuri perfecte în ofensivă, clubul catalan cu greu mai poate fi oprit.

Drept urmare, așa a ajuns FC Barcelona să domine campionatul spaniol în această ediție iar dacă ne luam după semnele din acest an, se pare că această dominație va mai dura ani buni de acum înainte. Barcelona este un club cu adevărat special, fără îndoială.

sursa foto: unsplash.com

Comentarii