Cum ar fi să lucraţi la Tribunal sau Curte? Se caută asistenţi de judecători la Iaşi

luni, 26 octombrie 2020, 01:58
2 MIN
 Cum ar fi să lucraţi la Tribunal sau Curte? Se caută asistenţi de judecători la Iaşi

165 de asistenţi ai judecătorilor caută Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), 16 dintre posturile disponibile fiind la Iaşi, la Curtea de Apel şi Tribunal. Angajările se vor realiza în cadrul unui proiect-pilot pentru justiţia românească ce va fi implementat în următorii trei ani, cu fonduri europene.

Diana Micu Cheptene, preşedintele Curţii de Apel Iaşi, ne-a precizat că asistenţii judecătorilor vor lucra sub îndrumarea acestuia şi vor realiza activităţile de secretariat specifice muncii de magistrat, cum ar fi documentarea pentru dosare, fişele dosarelor, motivarea hotărârilor şi alte activităţi, să zicem de secretariat, care sunt acum realizate de judecători.

„Singura condiţie pentru înscriere este să fie absolvenţi de Drept. Se caută persoane cu putere de muncă, adaptabile, capabile să asimileze informaţii şi proceduri, cu abilităţi în documentare juridică şi care să aibă capacitate mărită de analiză şi sinteză. Nu e necesară experienţa în domeniul juridic, pot fi proaspăt absolvenţi de Drept. Sistemul judiciar are nevoie de asistenţii judecătorilor, pentru că în acest mod sunt preluate parte din sarcinile judecătorilor din prezent, care le limitează timpul necesar soluţionării cauzelor, menirea lor importantă“, ne-a precizat Diana Micu Cheptene.

La finalul celor 36 de luni de implementare a proiectului, CSM va realiza o evaluare a activităţii instanţelor unde au fost angajaţi cei 165 de asistenţi ai judecătorului. Dacă se va constata că este oportun, ulterior, se va realiza o propunere de modificare a legislaţiei, care să permită angajarea de asistenţi în toate instanţele din ţară.

Cei care vor să ocupe unul dintre locurile disponibile trebuie să ştie că îşi pot depune dosarele până pe 27 octombrie, la registratura CSM, sau la adresa de e-mail proiect.optimizare@csm1909.ro. Toate condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat sunt disponibile pe site-ul CSM. Cei care au dosarele complete vor fi departajaţi în urma unui interviu.

Nivelul de salarizare, potrivit CSM, este de 62 de lei pe oră/brut, programul de lucru fiind de 8 ore pe zi.

Comentarii