Cum de-a îmbărligat-o domn derector Îmbârliga de milioane de iepuroi

vineri, 31 august 2018, 01:50
3 MIN
 Cum de-a îmbărligat-o domn derector Îmbârliga de milioane de iepuroi

Ne-au tot întrebat unele doamne şi domniţe de la Şpitalul Sfântul Piramidon dacă am mai aflat ceva despre motivul pentru care jupân Îmbârliga, managerul de acolo, a refuzat categoric să aplice pentru un proiect făcut de-a gata de Cejău, prin care unitatea îşi recupera investiţii recente de circa două milioane de iepuroi.

Jongleria, una perfect legală, oferită bonus de madam comisar evropenesc Corina Creţu, era ca acele investiţii să fie trecute ca şi cum ar fi proiect evropenesc, chiar dacă era făcut deja, iar tu, şpital, nu făceau decât să comunici contul şi să aştepţi să pice mălaiul de la Bruxelles, cu care puteai apoi, iote, face altă investiţiune. Dar, şi aicea atenţie mare, mai trebuia făcut ceva: să pui la dispoziţiunea evropenilor toate actele acelei achiziţii sau investiţii, ca să vază ei cu ochii lor că totul e legal. Oricum, cică proiectul e mană cerească pentru mai toţi derectorii de şpitale din giudeţ, numai Îmbărliga fiind singurul care a dat-o-n bârligături: c-o fi, c-o păţi, că, ce mai deal-vale, noi nu putem…

Întrebând însă noi ba pe unul ba pe altul, ştiţi ce-am aflat, dragi telespectatori? Că, în realitate, domn dereftor Îmbărliga nu e deloc în regulă la acele achiziţii. Iar dacă ar fi aplicat pentru banii evropeneşti, vă daţi seama că veneau evropenii la cotribăit în scripte şi l-ar fi prins cu mâţa-n sac şi, başca, cu raţa-n gură? Ei, iaca, acuma să nu mai spuneţi că noi nu ştim ce-i ăla mieunat şi ce-i ăla lătrat! Aşa că, domn dereftor, las-o jos că măcăne!

Dipotatul Libelulă şi-a pus iar stetoscop pe umăr. Ghici de ce?

Şi dacă tot am luat-o în direcţia asta, a bârfelor negre din lumea halatelor albe, haideţi să vă mai spunem una mişto-mişto de la noi din târg. Apropo, voi vi-l mai amintiţi pe domn doftor Ciu Ciu Daru, zis şi dipotatul Libelulă (jumătate om, jumătate altceva)? Da, mai este dipotat în continuare, dar cică s-a cam ascuns de lume, pe motiv că nu-l mai bagă gazetarii în seamă cum şi-ar dori, şi în plus nici în partid nu mai pune nimeni bază pe el, pentru viitor. Dar nu asta voiam să vă spunem, că trăieşte şi e bine mersi, ci un zvon de care se râde cu mare nesaţ în ultima vreme de dipotatul Libelulă în lumea colegilor noştri gazetari de televiziune.

Cică dacă vreunul are nevoie de vreo declaraţiune medicală, când îşi dau doi în cap pe la cârciumă, de-un par egzamplu, şi trebuie şi o declaraţie tehnică, de medic la pache, că aşa dă bine pe sticlă, atunci acela se duce la vila din Copou a lui domn doftor, că el e disponibil şi la două noaptea, la nevoie, când e vorba să-şi vadă faţa la teve. Iar acolo la viluţă, chiar dacă e weekend şi Libelulă stă cu amicii la bere în curte, când vine ziaristul de teve să-i ia declaraţia cică îşi pune repejor halatul alb pe umeri şi stetoscopul după gât, apoi iese cu gazetarul la poartă ca să îndruge câteva verzi şi urcate. Ei, ce ziceţi, oare pe prosteli din astea mai iese de-un mandat peste doi ani? Pariu că s-au şmecherit şi şmecheriţii?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii