Cum s-a transformat vizita lui Dragnea la Iaşi în „Fuga lui Dragnea de la Iaşi”

sâmbătă, 20 aprilie 2019, 18:11
2 MIN
 Cum s-a transformat vizita lui Dragnea la Iaşi în „Fuga lui Dragnea de la Iaşi”

Liviu Dragnea nu s-a bucurat de o baie de mulţime la Iaşi. La sosire, liderul PSD a strâns mâna în viteză câtorva simpatizanţi şi a intrat rapid în incinta Teatrului Luceafarul, unde se organiza conferinţa judeţeană.

Spre deosebire de celelalte opriri electorale din regiune (Suceava, Botoşani), Dragnea nu a ţinut un discurs în aer liber pentru susţinători.

La circa jumătate de oră după ce a intrat în clădire, mulţimea de simpatizanţi – în jur de 1000 de oameni – a început să se risipească. Astfel, în jurul orei 16.00, numărul protestatarilor (între 300 şi 500, funcţie de estimări) a devenit mult mai mare decât cel al susţinătorilor.

Cu câteva minute înainte ca Dragnea să plece de la conferinţă, suporterii PSD erau de negăsit. Aşa că organizatorii au dat muzica la maximum şi au pus fanfara de la Cozmeşti să cânte în imediata apropiere a protestatarilor.

Aceştia s-au aşezat “strategic” lângă locul pe unde Dragnea a intrat la eveniment, perimetrul fiind delimitat cu garduri. Dar, informat probabil de amploarea protestelor, liderul PSD le-a pregătit o surpriză. A chemat o “dubă” fix la ieşirea din teatru şi dus a fost. “A fugit ca un şobolan”, a constatat unul dintre protestatari.

Nu toţi au avut norocul lui Dragnea. Unii pesediştii care au plecat pe jos au fost "vânaţi" de protestatari. Printre aceştia, şi parlamentarul iesean Vasile Citea. El aştepta la trecerea de pietoni de la Hotel Moldova şi a fost recunoscut de mulţime. Inclusiv unii şoferi s-au oprit pentru a-l huidui.

Acum, la ora publicării acestei ştiri, Liviu Dragnea se află la masă cu primarii din judeţul Iasi la un hotel departe de forfota oraşului, în Bucium.

 

Comentarii