Cum să descifrăm anunţul lui Maricel Popa privind candidatura la Primărie

joi, 07 februarie 2019, 02:50
3 MIN
 Cum să descifrăm anunţul lui Maricel Popa privind candidatura la Primărie

Anunţul de ieri al preşedintelui Maricel Popa, formulat în termeni care nu lasă loc îndoielii, precum că este posibil să candideze la fotoliul de primar al Iaşului, la fel de bine cum este posibil să nu candideze, a mai limpezit puţin lucrurile în filiala locală a partidoiului. Nici nu se putea un anunţ mai clar din partea şefului interimar al PSD, care a obişnuit lumea cu astfel de afirmaţii care se bat cap în cap. 

De aceea, ieri, la prima oră, au început să curgă telefoanele, să ne întrebe ce a fost în mintea preşedintelui şi ce a vrut el exact să zică. Din păcate nu putem să spunem ce a fost în mintea preşedintelui Maricel Popa, acest subiect fiind dincolo de puterea noastră de înţelegere, constituind unul din misterele Iaşului. Ce a vrut el să zică pare a fi mai uşor de intuit. El s-a adresat membrilor de partid din perspectiva apropiatelor alegeri pentru şefia filialei locale a PSD. A vrut să spună că este hotărât să candideze, iar pentru aceasta cere să fie votat drept şef de filială, dar că, dacă ar simţi că nu are şanse, nu va candida, optând pentru un loc pe listă, sigur, la parlamentare, aşa cum şade bine unui şef de filială.

În ambele cazuri, el trebuie să conducă reprezentanţa locală a partidoiului, a vrut el să spună, până la urmă. Până acum se vehiculau numele Blăjuţ, Cihodaru, Gavrilă ca posibili pretendenţi de la PSD la postul de primar. Trebuie să adăugăm acum şi numele Popa, ne întreabă cineva de la Radio Erevan? Răspunsul nostru este că trebuie adăugat, dar cu o anume precauţie. Popa vrea să candideze, acesta fiind marele său secret încă de pe vremea când fura bomboane de la colegii de grădiniţă. Dar adevăratul mesaj care se desprinde din această colosală întâmplare prilejuită de declaraţia preşedintelui este că, într-un fel sau altul, el va face cărţile la primărie. Va fi el candidatul, ori va fi altul, nu contează, important este că el stabileşte cine anume. Iată o afirmare de autoritate care nu poate decât să-ţi stârnească  zâmbetul.

Ce meserie periculoasă are prefectul

Cică deunăzi a ieşit o mică păruială între prefect şi preşedintele consiliului judeţean, prilejuită de o postare pe feisbuc a primului. Cică amândoi ar fi fost la o mare inaugurare de cine ştie ce muzeu militar, ocazie cu care prefectul a făcut câteva poze şi le-a postat cu repeziciune pe FB, cât ai zice peşte, până să apuce  preoţii să termine slujba absolut necesară în asemenea ocazii. La sfărşitul ceremoniei, preşedintele s-a adresat însoţitorilor săi de la comunicare, cerându-le să posteze o relatare detaliată, însoţită de filme şi poze. Atunci a aflat că prefectul i-a luat faţă şi şi-a ieşit din pepeni. Vreo săptămână după acest incident, prefectul nu a mai scos capul în lume.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii