Cum sunt afectați de greva profesorilor elevii care vor să meargă la Harvard, Cambridge ori Sorbona

miercuri, 31 mai 2023, 12:59
1 MIN
 Cum sunt afectați de greva profesorilor elevii care vor să meargă la Harvard, Cambridge ori Sorbona

Absolvenții de liceu care vor să studieze la Harvard, Cambridge ori Sorbona pot întâmpina probleme dacă se amână examenul de Bacalaureat, pentru că promovarea acestuia este o condiție la admitere.

Elevii români care vor să studieze la Harvard, Cambridge ori Sorbona pot întâmpina probleme dacă se amână examenul de Bacalaureat, pentru că promovarea acestuia este o condiție la admitere. 

Admiterea la cele mai prestigioase universități din lume nu se face într-o singură etapă.

Cei care au decis că studiază la Cambridge, Harvard ori Sorbona au depus deja dosarul de înscriere încă de la începutul clasei a douăsprezecea. În cele mai multe cazuri, promovarea Bacalaureatului cu o notă cât mai aproape de 10.00, este una dintre condițiile impuse de universitățile de renume din lume. 

Cât de mult influențează greva profesorilor admiterea la Harvard

Universitatea Harvard este visul absolvenților de liceu la nivel global. Competiția pentru admiterea la Harvard este foarte rigidă, astfel, pentru a crește șansele unui tânăr de a deveni student la această instituție de învățământ trebuie să aibă un punctaj foarte mare la admitere. 

La înscriere, nu este importantă nota la Bacalaureat pentru că acest lucru se face cu multe luni înainte de admiterea propriu-zisă însă este important ratingul școlii și notele obținute pe parcursul anilor de studiu. De asemena, rezultatele la olimpiade sunt luate în considerare.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii