Cunoscutul DJ ieşean acuzat de trafic de droguri a scăpat de puşcărie, dar cazul i-a băgat iubita după gratii

miercuri, 26 ianuarie 2022, 03:00
2 MIN
 Cunoscutul DJ ieşean acuzat de trafic de droguri a scăpat de puşcărie, dar cazul i-a băgat iubita după gratii

El va trebui să facă muncă în folosul comunităţii, ea a primit peste 3 ani cu executare. Diferenţa de pedepse vine din cantităţile de drog găsite la fiecare dintre cei doi iubiţi.

DJ-ul ieşean Vlad Pleşoianu a scăpat de închisoare, după ce a fost acuzat de trafic de droguri. Nu la fel s-a întâmplat şi în cazul iubitei acesteia, pe care magistraţii Tribunalului au condamnat-o cu executare.

Vlad Pleşoianu şi Sabina Cercel au fost reţinuţi în urmă cu un an, fiind acuzaţi că vindeau droguri în cluburile din Iaşi, dar şi într-un cerc de cunoscuţi. La domiciliile celor doi din Bârnova şi Nicolina au fost descoperite cantităţi semnificative de metamfetamină şi cannabis, dar şi alte substanţe cu efect psihogen. În martie, cei doi au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri în formă continuată. Tribunalul s-a pronunţat la sfârşitul săptămânii trecute, găsindu-i vinovaţi pe amândoi de acuzaţiile aduse de procurori.

Pleşoianu a scăpat relativ ieftin, fiind condamnat la doar 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, acesta fiind totodată obligat la prestarea unei munci neremunerate în folosul primăriei Bârnova timp de 80 de zile. El va rămâne însă cu cele patru luni petrecute deja în arest preventiv.

Sabina Cercel a fost condamnată la 3 ani şi 4 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie, pentru trafic de droguri. În sarcina Sabinei Cercel a fost reţinută şi deţinerea de droguri în vederea consumului propriu, pentru care la pedeapsă a mai fost adăugată o lună de închisoare.

Diferenţa stabilită de judecători între pedepsele aplicate celor doi iubiţi pare să fi rezultat din cantităţile de droguri găsite la cei doi. Astfel, de la Pleşoianu s-au confiscat 2,25 grame de MDMA şi 9,34 grame de cannabis. În schimb, la domiciliul lui Cercel au fost găsite 66,58 grame de metamfetamină.

Cei doi au fost obligaţi totodată la plata a 20.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată în apel.

Comentarii