De Business

Punem punctul pe știi

Curs intensiv de analiza datelor, la Camera de Comerţ

joi, 22 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Curs intensiv de analiza datelor, la Camera de Comerţ

Ieşenii interesaţi de tehnici de Business Intelligence la analiza datelor cu Microsoft Excel şi Microsoft Power BI se pot înscrie la un curs intensiv organizat de Camera de Comerţ şi Industrie din Iaşi. 

Acesta va avea loc în perioada 29-30 martie, în intervalul orar 9-17, la sediul din Copou. „Cursul trece de la funcţii de analiză, Tabele Pivot şi Tablouri de control la utilizarea Power Pivot, Excel Data Model şi Power BI, punând accentul pe metode alternative de analiză şi prezentare a datelor. Analiza datelor este un proces destul de complex de obţinere a informaţiilor din structuri de date în vederea luării deciziilor. Obţinerea acestor informaţii trebuie să fie asociată cu înţelegerea procesului de business din care sunt extrase datele. Întregul proces presupune colectarea, curăţarea, analiza, interpretarea şi prezentarea datelor. Analiza datelor nu oferă soluţii la problemele de business, însă oferă un cadru în care să-ţi găseşti răspunsurile”, explică Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ Iaşi.

Pentru a putea participa la acest curs, cursanţii trebuie să deţină cunoştinţe de utilizare a sistemului de operare Windows, un nivel avansat de utilizare a Microsoft Excel (formule, grafice, filtrare, sortare, subtotal) şi, opţional, noţiuni de bază de analiză a datelor şi de utilizare a bazelor de date relaţionale. Participanţii trebuie să vină de acasă cu propriile laptopuri, pe care să aibă instalat cel puţin Microsoft Office 2010. Cel care va susţine acest curs este Florin Matran Dan, consultant IT pentru firma Effective Flux, cu o experienţă de peste 15 ani în domeniu. Preţul acestui curs este de 750 de lei, plus TVA. Membrii Camerei de Comerţ beneficiază de un discount de 15%, la fel şi cei care participă mai mulţi din aceeaşi firmă. Confirmările se fac până pe 23 martie, iar mai multe detalii puteţi obţine de la numărul de telefon: 0374.462462 sau de pe adresa de mail sorin.gheorghiu@cciasi.ro . 

 

 

Comentarii