De anul acesta, ApaVital va avea parc fotovoltaic. Centrala va fi construită în următoarele luni în zona Dancu

sâmbătă, 18 martie 2023, 02:50
1 MIN
 De anul acesta, ApaVital va avea parc fotovoltaic. Centrala va fi construită în următoarele luni în zona Dancu

De la 5,13 milioane de lei, suma la care a lansat licitaţia, societatea furnizoare de servicii de apă şi canalizare a reuşit să încheie pentru 4 milioane un contract de construire a unei centrale electrice fotovoltaice. 

Parcul va avea o putere totală instalată de 889 kW. Aşa cum am relatat la momentul lansării licitaţiei, la sfârşitul anului trecut, panourile vor fi instalate în incinta Staţiei de Epurare Ape Uzate Dancu. ApaVital mai are aici patru parcele de teren care nu se pot utiliza pentru montajul echipamentelor de epurare, în total 1,25 ha.

Contractul a fost încheiat pe 17 martie cu firma ieşeană Clima Therm Center, care a avut cea mai bună ofertă dintre cele trei depuse. Termenul de finalizare a amenajării parcului este de şapte luni.

„Scopul realizării parcului fotovoltaic este producerea energiei electrice prin valorificarea sursei regenerabile reprezentată de energia solară şi utilizarea eficientă a unor suprafeţe de teren din incinta staţiei de epurare, care nu pot fi utilizate tehnologic”, menţionează Caietul de sarcini.

CITESTE SI: Unul din cele mai mari parcuri fotovoltaice din judeţ, pe un izlaz de zeci de hectare lângă Iaşi. Un fost eurodeputat, în spatele afacerii

Cantitatea anuală de energie produsă de parcul fotovoltaic va fi de peste 1000 MWh şi va fi utilizată direct în procesul de producţie al companiei, pentru consumul propriu, contribuind la reducerea ponderii energiei în costurile totale de operare ale societăţii, arată documentul citat.

Finanţarea proiectului este asigurată prin Energy Programme in Romania – Grant-uri SEE şi Norvegiene, 2014-2021.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii