De ce turiștii sunt fericiți să vină în fiecare an la Vama Veche?

luni, 24 iunie 2019, 08:17
4 MIN
 De ce turiștii sunt fericiți să vină în fiecare an la Vama Veche?

Vama Veche este o stațiune frecventată de turiști în fiecare an, cunoscută pentru farmecul ei aparte, a unui sat liniștit de pescari. Ce poate fi mai minunat decât să te bucuri de plajă, de apa mării, de soare și de o mâncare delicioasă din pește, pregătită de pescari?
La Vama Veche peștele este proaspăt, este capturat chiar în acea zi, iar preparatele culinare sunt savuroase. Nu te mai saturi să mănânci icre unse pe pâine cu ceapă, pește la grătar, ciorbă de pește la ceaun și fructe de mare. Orice preparat din pește la cuptor sau la ceaun este savuros, indiferent că este vorba de borș pescăresc, fructe de mare, pește pe plită, sau alte bunătăți tradiționale.
Aici plaja este frumoasă și destul de mare, poți face plimbări pe malul mării. Turiștii vin aici pentru distracție, vin oameni de toate vârstele, rockeri, motocicliști, studenți, foarte mulți sunt turiști din străinătate.

Vama Veche are și în prezent farmecul unui loc pescăresc liniștit și boem, care cei drept, este mai aglomerată de turiști în perioada sezonului cald. Situată pe țărmul Mării Negre, la 7 km de localitatea 2 Mai, această stațiune aparține de comuna Limanu.
Acum turiștii pot găsi opțiuni bune de cazare Vama Veche unde pot sta împreună cu prietenii sau familia. Cei care vor să stea pe plajă, pot opta pentru campingul pe plajă, unde se vor simți grozav.
 
Vara, în lunile iunie-august, nopțile sunt foarte plăcute, este cald, este perfect să dormi la cort. Este posibil ca cei care nu au dormit niciodată la cort, să fie puțin nesiguri, sau poate vor fi îngrijorați că ar putea fi rece noaptea. Vă sugerăm să luați un cort de calitate și să nu vă faceți probleme din acest punct de vedere, pentru că vă veți simți minunat, vara, la cort, mai ales dacă aveți și o saltea gonflabilă, confortabilă.

Dormitul la cort la mare, la Vama Veche, este o experiență formidabilă, exotică, mai ales dacă sunteți într-un loc mai izolat, unde nu este foarte multă aglomerație de turiști. De regulă, în lunile iulie-august vin și turiști din străinătate și de aceea plaja este mai aglomerată. Și totuși nimeni nu s-a plâns de supraaglomerație, pentru că plaja la Vama Veche este destul de lată și se întinde pe o suprafață suficient de mare.

Totuși, cei care sunt în căutare de cazare, au și această variantă, pentru a se odihni mai comod, într-un pat. Sunt oameni care vor un pic de confort și de aceea nu doresc să doarmă la camping. Ei vor să aibă o cameră curată, liniștită, cu baie.

Deși în Vama Veche nu s-a investit în infrastructură, oamenii vin aici pentru atmosfera specială creată de acest loc, pentru faleza superbă, care din păcate este afectată tot mai mult de coroziune. Avantajul în prezent pentru turiști este că pot găsi posibilități de cazare ieftină Vama Veche pe perioada sezonului estival. Sunt hoteluri frumoase, pensiuni și vile elegante, care au camere spațioase, poziționate chiar la câteva minute de plajă. Este renumit hotelul Barbă Neagră din Vama Veche, dar și hotelul Micul Golf din stațiunea 2 Mai.

 
Ocazional, vara, vin în Vama Veche și proprietari cu ambarcațiuni, care sunt pasionați de Marea Neagră. În această stațiune oamenii se pot relaxa, plaja fiind pe deplin accesibilă pentru oricine. Aici poți simți și spiritul de aventură, te poți bucura de plajă, de odihnă, de distracție, de mâncărurile delicioase. Faleza de la Vama Veche este deosebită, cu vederi panoramice superbe la mare și pe uscat. Turiștii pot înota toată ziua în mare și se pot bucura noaptea de cerul înstelat. Mulți dintre ei își aduc aproape tot confortul de acasă, scaune, mese, grătare, și diferite echipamente de camping.
Să sperăm că în acest an turiștii vor conștientiza mai mult că gradul de poluare este în creștere dacă și ei lasă gunoaiele pe plajă, și vor strânge hârtiile, cutiile de la bere, sticlele de plastic, pungile și alte resturi de pe nisip, pentru a nu distruge estetica acestui mediu natural atât de frumos și sălbatic.
Din păcate aceste resturi nu sunt distruse așa cum s-ar crede de vânt, soare, valuri, curenți subacvatici. Ambalajele de plastic nu se descompun complet, decât poate în câteva sute de ani, pentru a ajunge în stare de fragmentare, ca un praf. Particulele de praf de plastic sunt colorate și poate par inofensive, dar în realitate nu sunt, ele afectează negativ viața păsărilor și a viețuitoarelor marine.

Merită să conștientizăm acest lucru, să înțelegem că trebuie să protejăm natura, pentru că natura unui mediu curat și nepoluat este cea mai frumoasă și cea mai mare atracție în ochii turiștilor din ziua de azi, chiar și a turiștilor din străinătate. Niciun turist nu va fi mulțumit să facă plajă dacă pe nisip sunt gunoaie sau dacă apa este plină de alge. Prin urmare, este important ca turiștii să contribuie și ei la acest lucru pentru menținerea curată a acestui mediu natural atât de minunat – Vama Veche.

Comentarii