Dealul lui Dumnezeu a luat foc. Este habitat pentru numeroase specii de plante protejate dar şi pentru vipera de stepă

miercuri, 23 martie 2022, 21:12
1 MIN
 Dealul lui Dumnezeu a luat foc. Este habitat pentru numeroase specii de plante protejate dar şi pentru vipera de stepă

O zonă din Situl Natura 2000, mai exact Dealul lui Dumnezeu, a luat foc în această seară. Incendiul a fost semnalizat pe pagina de Facebook-Codrii Iasului.

“Arde Dealul lui Dumnezeu de lângă Iaşi, Sit Natura 2000, habitat pentru numeroase specii de plante protejate dar şi pentru vipera de stepă moldavică, specie endemică. În partea de sus.

În partea de jos o hartă a incendiilor, de astăzi. Se observă că incendiile de vegetaţie parcă ar avea graniţe. Incendiile sunt pornite ca o modalitate comodă, fără efort, de a curăţa pajiştile, dar pentru biodiversitate sunt distructive, sărăcind deasemeni solul, poluând aerul, şi punând în pericol oamenii şi bunurile acestora.

Dacă vedeţi un incendiu de vegetaţie, sunaţi la 112 să fie controlat. Dacă ştiţi cine a pus focul, sau surprindeţi asupra faptei încercaţi să documentaţi (foto, video, ideal cu aplicaţie GPSMapsCamera) şi anunţaţi poliţia. Amenzile pentru persoane fizice sunt de la 7500RON, iar păşunile incendiate de proprietar pierd subventiile APIA. #FapteNuLamentari”, se arată pe pagina de Facebook-Codrii Iasilor.

Comentarii