Demisie la vârful USR Iaşi. Cine i-ar putea lua locul în Consiliul Judeţean

luni, 13 martie 2023, 13:03
2 MIN
 Demisie la vârful USR Iaşi. Cine i-ar putea lua locul în Consiliul Judeţean

Unul dintre cei șase consilieri județeni ai USR va părăsi CJ, în urma demisiei sale din partid. Potrivit legii, demisia din partid atrage automat pierderea calității de ales local – lucru care nu este valabil și pentru parlamentari.

Adrian Slabu s-a declarat dezamăgit de situația din partidul din care a făcut parte până ieri.

„Am intrat în politică acum 4 ani, convins că, dacă vrem să schimbăm ceva în această țară, trebuie ca fiecare dintre noi să se implice. Am plecat la drum cu speranța că mai întâi vom construi un partid care să reflecte societatea pe care noi ne-o dorim. Deși am știut de la început că USR-ul este departe de a atinge acest deziderat în ultima perioadă, mi-am pierdut și speranța că el va putea fi reformat. Simt în acest moment că nu mai pot să ies în stradă pentru a vorbi cu oamenii și să-i privesc senin în ochi”, scris el pe pagina sa de Facebook, anunțându-și demisia din calitatea de membru al USR.

Președintele USR Iași, Ștefan Tanasă, ne-a spus că o decizie oficială urmează să fie transmisă de la partid Instituției Prefectului, care va emite un ordin pe baza căruia Consiliul Județean va declara mandatul vacant în următoarea ședință de plen.

Între timp, următorul de pe lista candidaților USR la alegerile locale din 2020 va fi informat că, dacă își menține dorința de a intra în CJ, o poate face. Dacă e de acord și obține formal confirmarea ca ales din partea Judecătoriei ieșene, Florin Bodnar, un arhitect pășcănean, va prelua mandatul lăsat vacant de fostul său coleg de partid.

Comentarii