Depăşire cu alcool şi probleme pe un drum judeţean din Iaşi

joi, 29 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Depăşire cu alcool şi probleme pe un drum judeţean din Iaşi

Un BMW a fost aruncat în șanț de un Volkswagen, pe un drum județean. Șoferul BMW-ului nu a avut nicio vină. Cel al VW-ului nu avea permis, dar era „făcut”.

Lucrător la un abator din Germania, Cristi Darabă s-a întors la Plugari cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Nu avea permis, dar și-a cumpărat totuși un autoturism VW Passat negru de la un consătean. În noaptea de Revelion, a mers cu mașina la un prieten, unde a petrecut alături de alții, consumând și băuturi alcoolice. După ce petrecerea s-a spart, în jurul orei 3.40, s-a urcat din nou la volan, pentru a se deplasa la locuința părinților săi. Aflat pe DJ 281B, între Onești și Borosoaia, s-a angajat în depășirea unui BMW aflat în fața sa.

La rându-i, acesta tocmai depășea o mașină parcată. Darabă nu a reușit să mențină distanța de siguranță față de autoturismul din fața sa și a urmat o ciocnire. VW-ul a ajuns în șanțul de pe stânga drumului, iar BMW-ul, în dreapa. Inițial, cei doi șoferi s-au înțeles cu privire la daunele produse, dar conducătorul BMW-ului a chemat totuși poliția. Darabă avea o alcoolemie de 0,46‰ în aerul expirat. A fost condus la spitalul orășenesc Hârlău pentru prelevarea de probe biologice, dar a refuzat să se conformeze.

Ca urmare, Darabă a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis și refuz de prelevare a probelor biologice. Lipsa antecedentelor penale și recunoașterea faptelor i-au adus o pedeapsă ușoară. Pentru ambele fapte, el a fost condamnat în total la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Pe parcursul acestuia, el va trebui să presteze 90 de zile de muncă neremunerată pentru primăria comunei sau pentru școala Borosoaia.

Comentarii